Tankar: Ridskolor, ridstilar & mig själv

VARNING: långt masigt inlägg för hästintresserade

 

Oj lite seg uppdatering idag och inte några vardagsbilder alls, min plan om att ta vardagsbilder verkar inte fått sig en bra start :P

Men men jag var iväg på ridskolan idag för en timmas provlektion. visade sig att dom inte ens trodde jag kunde gallopera och jag hade en tjej som gick brevid mig och min häst hela lektionen, men det är inte allt. Ridskolan i sig har en speciell ridstil, vilket betyder BARA rida med bena och vikter, vi red typ med långa tyglar hela lektionen, hästarna hängde och slängde med huvet och jag kännde inte alls ryggen jobba som den ska :/ det tillåter inte ens att man rider i arbetstrav.

 

eller ja som jag lärt mig. Min stil att rida och träna på är att rida mycket på böjda spår, serpentiner, stora och små volter för att mjuka upp hästen i sidorna, och rida med ledande tygeltag och skänkel och arbeta hästen så dom på så sätt säker sig ner automatiskt och skjuter upp ryggen och får med rumpan. det är så jag fått lära mig rida. så det kändes idag som jag slängde dom 15 år åt sidan känndes som jag va i en knattegrupp som hade en ledare. det va svårt att inte korta tyglarna och börja arbeta hästen, jag fick inte ens gallopera för dom trodde inte jag kunde det.

 

dom som håller i ridskolan verkar vara jätte trevliga men jag vet inte om jag klarar att ställa om helt och bara rida med ben och vikter när jag så lätt faller in och börjar korta tyglar och leda med handen. jag tänker inte ens på att jag gör det... det bara händer. jag va så arg på mig själv idag. så jag ska kolla mina möjligheter, ska kolla in om Nordthy Ridklub inte långt från oss här har elevhästar att rida på eller om det är en ridklub för privathästar. har även stora Thisted Sportridklub som är områdets största från vad jag fattar det som.

 

Frågan är: Vad ahr du för ridstil, vilka lijer går du efter någon speciell övning du alltid gör ect ect?

 

jag saknar Frallan, våran gammla man som gick bort 2008, man satt upp på han i paddocken och öronen föllframmåt av glädje, korta tyglarna och vipps va han nere och man käönnde verkligen hur ryggen kom upp lite och han började arbeta med bakdelen. en sån underbar häst. hadde en video på när jag red lite dressyr på han hemma hos mamma, men den kom bort i youtube rensning & dator formateringar :(

 

Många tankar som flyger rutn i mitt huvud just nu. om jag ska ta mig ann utmaningen och rida med långa tyglar jämt eller om jag ska hitta ridklubben som accepterar arbetstrav, & att man har kontakt med hästens mun och att man använder lite händer i sin ridning. (man ska självklart inte BARA rida med händerna det vet jag gott så de så, men ni vet den där normala balanden mellan, skänklar, vikter & ledande tygeltag)

 

nu ska jag äta upp resten av alla pølsehorn. ska lägga upp bilder på dom i morgon. så sjukt enkelt och gott. slår hotdogs när som.

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Jag har nog ungefär samma ridstil som dig, och jag tycker den ridskolan du provred på inte verkade va något att hänga i julgranen.. Skulle nog leta upp någon annan ridskola om jag var du :) Men samtidigt skulle du kanske fråga om du får rida en provlektion till, utan ledare och med lite mer utmaning? Man vet ju aldrig, det kanske blir bra :)

2010-08-17 @ 22:49:08
URL: http://sheisnea.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback