Sista dagen av mitt 2010

Ja! Idga är det verkligen sista dagen på 2010 och den ska jag spendera med min smabosn fmailj på nyårsmiddag efter det ska vi till Nynne & Jonas och festa in nyåret. Känner att det kommer bli en underbar dag.
Jag ska göra mig klar på mindre än en timma för vi ska tidigare till sambons familj så vi ska laga en del av maten. eller ja JAG ska göra ungbakad lax på en bädd av rotfrukter :) MUMS!

Jag ska noppra ögonbrynen nu sen ska håret upp en dounut-bun oich så ska jag hitta något till mina axlar :P (att ha ovanpå klänningen.

Blir ett kort inlägg idag sorry för dålig uppdatering senaste men har bara haft annat att göra :)
Tar med min kompaktkameran ikväll så kommer nyårsbilder :)

29 December: En mindre glammig dag

Vaknade skit sent dock för att vi la oss skit sent också. passar säkert bra till nyår nu. slipper man somn av tirstess innan 12 slaget.
Vaknade med att jag hadde skit ont i huvet och mådde illa och hela tjosan. legat på soffan med min älskling tills han fick nog och putta upp mig ur soffan och tyckte jag skulle ta på mig kläder och sen skulle vi till affären.

När vi kom hem tå jag och sen började vi storstäda. äntligen rensade vi bort allt skit som stog överallt. tex halvupppackade flyttlådor och saker överallt upp på loftet.

Dammsög och gjorde fint.
Tog lite bilden med kompaktkameran nu innan jag bloggade och nu är det mer rum och städat.
Som ni ser så är tvn uppe på väggen. nu ska sladdar gömmas och surroundet ska hängas upp :)
nu ska jag ladda inför en myskväll med mig själv vid tvn


Semlor

Jag funderar på om jag ska göra semlor av vanliga Kryddbollar.
små brödbollar med smak av kademumma som är väldigt vanligt bröd hör i danmark.
tänkte att jag pallar inte att vaka egna semlebollar så varför inte bara föra mandelmassan och vispa lite grädde :P


Borde väl inte vara så svårt att få till en helt ok semla.

28 December: Sömntutor

Sambon och jag vaknade skit sent idag kl 13.00. Jag vaknade av att katten satt på databordet presic brevid sängen och skrek på oss. lite känsla att hon sa "feed me hoomans!"

Juts nu gör jag den med uber frulle någonsin... lasagne xD haha Vi ville äte tidigt idag då vi ska ner och snacksa & spela spel hos svärföräldrarna ikväll och ha en liten hyggeaften :P
Det ska bli mysigt som bara den.

Idag står min lugg rakt ut också. hadde så jävla mycket hårsprat i den igår för att få den att va stilla medans jag klippte så jag måste ta mig en dusch och får ut allt ur håret kanske fintrimma medans håret är börtt om det är något som är jätte ojämt. mitt hår växer ju som ogräs iaf. nästa månad kommer jag inte kunna se något då luggen kommer vara ivägen :P

Ne nu sa ugnen PLING där ute i köket och utanför hörde jag sambons scooter komma så nu kommer även våran morgon-cola från affären hem.

Uppdaterar mer senare :)

I did it!

Ok jag gjorde det.
Jag klippte av luggen! sambon är fortfarande nere hos grannen han kommer bli så ledsen.
mina ögonbryn är dessutom extremt ojämna ena ör ca ½ cm högre upp än det andra. trotts detta har jag varkken nopprat eller gjort något senaste 3 månaderna för jag ville ge dom en reboot. men tydligen ska dom jäxa omjämnt nu. SÅ nu blir det till att noppra ovanpå ett ögonbryn för att jämna ut dom .. sjukt :(

Men så här ser man ut nu -.-
Lite väl kort lugg och  extremt ojämn. kanske ska jag hålla mig till frisören.
ps. ja klockan 4 på natten kan man tydligen få för sig vad som helst. natten tips... gör det inte

NEJ jag är inte alls släkt med min mamma

Ren ironi för saken är att det händer oss kvinnor i släkten Blomqvist att vi en dag kommer se identiska ut. och jag upptäkte nyss att jag ser ut som min mamma (dvs mitt hår)
Min mamma är inte känd för sin stiliga haircut. rättare sagt har hon klippt sig själv sen jag föddes. eller ja rättare sagt så har väl min moster monica klippt henne också.
Hon har låååångt hår risigt som en tuss svinto. (FÖRLÅT MAMMA!) Jag vet att hon vårdar sitt hår men all denna hårvård & produkter kan itne rädda en Blomqvist från detta.

Minns jag fick smått panik en dag för ett par år sen när jag var hor firsören för att klippa mig. när min firsör helt plötsligt utbrister "Men gud va tjockt hår du har, och ser ut som det kommer bli väldigt lockigt när du blir äldre"
lockigt för mig = svinto. kvittar hur dyra locktångar jag skaffar mig och hur bra jag gör det så blir mitt hår ett stort svinto-affro när jag är klar då jag har så jåävla tjockt hår som inte vill som jag vill.

Jag funderade på att klippa min lugg själv ikväll men då tänker jag bara "ska jag bli som mamma också sitta hemma oh klippa mig själv jämt"

Jag älskar dig mamma men jag vill INTE få din fina genetiska frilla.

27 December: En heldag i stan

Idag vaknade vi tog på oss kläder och åkte till standirekt. jag han varken sminak mig eller äta frukost. så har gått riunt och vart "naken" idag och sett hemsk ut och letat efter ny BH och något till nyår. men på HM har dom verkligen inte min bh storlek. antar att boobielichious kvinnor får gå till finbutikerna. köpte mig en 85D jag fick nätsan prova 85E .... fatta E jag var en gång i tiden en liten 70C tänk vad åren ar tuttatt till mig. men Nu jävlar så är min ryggvärk böttre. rejäla axelband som stöttar upp och en BH som verkligen passar! fick dock köpa en lite förlägning till den för 85 i den modellen jag prova satt väldigt tajt. men nu så.. så jävla bekväm! förlägningen gjorde också att jag nu kan använda min röda BH som va för smal runt om också.

på Hm hittade jag istället en klännign emn jag tror det är ett nattlinne men för att vara ärlig så ser det mer ut som en bekväm sommarklänning än nattlinne så den kommer åka på på nyår. hur fel det än är.
Men den kosta iaf 50 danska kr på rean så den fick slinka ner. köpte även en myst-shirt med hello kitty på osm jag kan ha när jag slappar här hemma.

skulle ta bilder på allt men jag orkar verkligen inte. jag är helt slut efter en hel dag inne i centrum med sambon.
Han köpte ett väggfäste till våran tv till väggen så ikväll ska dom montera upp tvn på väggen .. äntligen :D

Bjuder på en bild från julafton.


Liten del av julbordet på julafton.

Den nakna sanningen

Nyduschad och det va gött som fan! Men nu är man skitsexig!
Min 6 storlekar förstora mormors morgonrock i plych, totalt osminkad med turban och mina snygga headphones.
ROAR!

Baby you're a firework ♥



Kan inte sluta lyssan på denna nu. denna kommer jag säkert spela sönder hela nyår.
Den ger mig gåshud så bra är den.

Då jävlar var designen uppdaterad + söndagsmys

Nu jävlar fick jag tummen ur röven och uppdaterade min design lite.
Det är fortfarande Tescho's hello kitty gratismall nr.10 som jag använder. men ikväll har jag inget och göra så sambon är med datorn nere hos grannen under oss och spelar diablo.. så om han fick stanna längre där nere idag och spela så lovade han mig att åka till stan med mig och shoppa. så då fick jag en massa tid över att läsa runt på guider och göra en ny header av kvällens ljus-bilder jag tog.
Nu känns bloggen itne så kall ut längre. den känns.. romantisk som sambon sa när han titta förbi.
det gillar vi :D

Nu ska jag krypa tillbaka till soffan och mysa med Nikita. hon gick lite korv-snuttar när jag lagade mat idag så nu älskar hon mig för ikväll :P jag får passa på innan hon hakar klorna i hälsenan på mig igen :P



Ska mysa ner mig i soffan med den stoooora stickade lapp-filten svärmor har gjort till oss. jag älskar den.

You can't have a light without a dark to stick it in.

Nikita

En helt oredigerad bild med manuell blixt på Nikita tagen utan annan ljuskälla i rummet.


1/60 - f.5.6 - ISO 400

26 December: jag lär mig allt om min kamera

Idag har jag satt mig ner test fotat åt alla håll pillat med inställningar fotat tittat på skillnadet. jag är trött på att jag alltid fick fel på inställningar. men det värsta av allt är nog att jag hatar foton tagna med blixt.
Jag har bara den inbyggda och jag har längevetat om att man kan ändra manuellt men inte orkat bry mig.
Men idag då satte jag mig ner och har lekt med blixten.
Jag tog väl i lite på twitter nyligen när jag sa att jag mästrat det. men jag börjar förstå vad allt är om. just nu har jag min blixt på manuella inställningar så jag verkligen hatar TTL typ auto på blixten.

här är två riktigt random bilder på random inställningar lite mycket ljus i manuella bilden men jag tog bara två testfoton på katten.



Hon blir alltid nästan knallröd och mörk och grå och tråkig eller ja hur man nu förklarar den översta bilden . men igentligen är hon väldigt ljus men lite mörkare. jag försökt hela dagen att få en så rättvis bild på henne som möjligt.

Som ni ser så har jag blixten på 1/32 på nedersta bilden och TTL på översta.
Finner man rätt iso, bländare och få till blixten så blir det väldigt bra.. jag ska se om jag har pengar över från mina julklappspengar så ska jag köpa en Puffer till min blixt så det blir lite snällare och mjukara ljus från blixten.
Ska pilla lite till se hur allt fungerar. det finns att klpa på danska blocket en massa begagnade blixtar som är som nya för ca 500 kr. kanske köper jag en sån end ag när jag blir rik :P

25 December: En massa fina klappar

Igår vad det julafton och trotts att vi inte fick en så bra start på kvällen så slutade den gott nog.
Ibland händer det oväntade saker när man minst anar det.
Sambons farfar fick åka ambulans till sjukhuset igår innan julmiddagen då han tappa medvetandet. Bättre det säkra före det osäkra. alla blev väldigt ledsna över detta men vi fick till slut en trevlig jul. jag och sambon stannade tills kl 23 tror jag det var. så en sen julafton.
Jag saknade min familj jätte mycket. var ju som de som läser redan vet meningen att jag & sambon skulle till sverige till jul & nyår. men då vi inte hadde pengar nog till det så fick vi bli hemma.
 Vi hoppas snart kunna åka till sverige och fira en extra liten mini-jul men min mamma mormor & min lillebror Mikael.

Jag tog lite bilder igår men har inte orkat lägga in dom på datorn ännu. har legat i soffan och tittat på julfilmer hela dagen. just nu är det Simpsons the movie eller vilken ordning det nu stavas på.
funderar på att zappa mig till en annan av alla 5000 julfilmer som visas dagen efter julafton.

Det får bli ett bildlöst inlägg denna gång igen då jag inte hunnit / orkat göra något åt våra julbilder från iår.

Snart nyår!

Redo!

24 December: God Jul önskar vi här i danmark

Nu är man vaken och Nikita fick öppna sin lilla julklapp som till hennes förtjusning innehåll, paketsnören, papper, tejp och annat att tugga på men i mitten va det Whiskas Temptations som hon älskar.
Vi ville bara önska en god jul. för idag blir det inget mer bloggande. kanske senare ikväll.

Film: The Holiday

Ikväll sitter jag och tittar på The Holiday på svenska tv3, kan säga att jag verkligen älskar sånna här filmer.
romantiska filmer. detta med en liten jul-twist vilket skapar en romantisk julstämning.
riktigt bra film för er som inte sett den.

Tagit en massa bilder

Jag har gjort ischoklad ikväll halvägs klar har bara hunnit göra dom vita, gjord emd nötter kokos och naturella men en lite citron tvist på då Spar inte hadde lime.

Tagit massa bilder lite av en steg för steg my way. va otylpigt att fota med en hans och göra ischoklad med den andra. JAG VILL HA ETT STATIV TACK!
men det gick. fick dock dra på den inbyggda blixten.. usch!

Bildlös uppdatering. nu blir det middag och sen slappa till lite tv. i Morgon är det julafton. då ska det ätas mat mysas och dela ut julklappar MYS kommer ta med kameran dig också för iår vill jag ha en massa julbilder att visa min familj hemma i sverige.

23 December: Grattis lillasyster på födelsedagen

Idag fyller min undrbara lillasyster Lenita hela 17år. tiden går fort. Jag önskar henne en underbar dag och i morgon en underbar jul.



Själv sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan starta en ny.
Sen ska jag damsuga och tvätta golven och så ska jag plocka undan en massa här hemma.
Idag drog jag upp rullgardinerna för första gången på en vecka eller så. öppnade fönstren och vädrar ut. idag ska det bli julfint här hemma.

Det är för övrigt äckligt kallt ute idag solen skiner och det är någolunda vindstilla, men det är så där råkallt ute endå :P mysigt. Jag är iofs glad att jag bor i Nordjylland och inter i södra danmark där det just nu tillsammans med skåna är inblåsta i snöstorm :P haha fyfan.

I morgon är det jul, och var meningen jag skulle göra julköttbullar men jag har inte orkat ringa till mamma för receptet så jag ska göra 6 sorters ischoklad istället :P
det får duga

Somnade på soffan ganska stenhårt

Ja fyfan kl 16 minns jag klockan va senast jag tittade på klockan, vaknade upp kl 20.00 till att sambon diskat och höll på och laga oss middag.
Jag som va så stolt över mig själv att jag vaknade glatt när klockan ringde och va hur pigg och glad som heslt. tänkte då för mig själv. "JA äntligen kan jag somna kl 21.00 och sova en hel natt.
Men den drömmen var kort. vaknade som sagt kl 20.00 har nyss käkad middag nu kommer jag inte kunna sova förens sambon ska till jobbet, och då kommer jag säkerligen sova till minst 13-15 på eftermiddagen och hela min jul är upp och ner vänd. buhu!

Nu ska jag sambon sova, jag? ja jag vet inte blir väl ligga och titta på E! eller National Geographic Channel som vanligt hela natten. ska iaf försöka sova på soffan, ingen ide att ligga i sängen och vrida och vända på mig och sucka högt och väcka sambon.

Jag har lite bilder i kameran som ska in i morgon, jag har hela dagen hemma själv i morgon, då sambon är kvar på jobbet till kl 16 för julstädning innan semester kanske tar jag lite mer bilder.

kvällens bild blir en bild på mig från förra julen. i mina snygga hello kitty pjamas. haha Enjoy!

22 December: Stress, fyfan vad stress!



Nyss hemkommen från stan, jag tog bussen in kl 10.00 eller ja bussen va 15 minuter för sen.
Kom till stan han ta en sanbbis på Føtex köpte bakchoklad, vit & mjölkchoklad till våra ischoklad till julafton. denna gång blir det vissa med kokos som vanligt, vissa med krossad mandel & vissa helt neutrala.

Hittade inte present på Føtex till sambon som jag trodde. så jag gick till hm för att titta om jag kunde hitta något att spendera mina 150kr som jag fick på presentkort i födelsedagspresent. men Jag han knappast titta på en nyårsklänning eller spana in en enda BH innan sambon ringer och säger att han redan är fri från jobbet och kan hämta upp mig för möta på Jobcenter.

Hur som så kom han och hämtade upp mig vi körde ner till jobcenter och satt där och väntade i evigheter, sen säger dom att vi måste komma tillbaka 1½ timma senare då hon som har hand om det är fri igen. men vipps så fick vi komma in på direkten iaf.

Mötet blev om vart jag fått pengar innan, om jag rä redo att ta steget ut i arbetslivet om jobcentyer säger att jag ska det. visst visst. fråga lite om min diagnos (jag har en diagnos ja...kan berätta allt en annan dag)
fråga om mina egenskaper och hur mycket danska jag kan och om jag tagit någon danska kurs ännu.

Jag är trotts allt stolt för jag försökte prata så god danska jag kunde hela mötet :) EN gång fick jag rätta mig till engelska. men min danska är lpångt ifrån flawless. jag mixar danska & svenska så det sjunger om det. tur det inte är så olika trotts allt :P

Vi fick ansökningblanketter till kontanthjælp utskrivna till oss och en lista på vad vi ska ha med oss till kommunen.
det va kontoutdrag fårn svenska och danska kontona & lönebeskeden från f-kassa och hyreskontraktet på lägenheten.

Det såg ljust ut för mig sa dom :) för denna gång har jag ingen inkomst och gör allt i tid och rätt.

Stolt är jag. nu ska jag kolla mina sidor på internet sen kolla lite tv och slappna av.
Ikväll ville sambon vi skulle spela WoW tillsammans.

iPad spel till katten?

Ja satt och surfa runt på aftonbladet och så fann jag något om ett ipad spel till katter. va tvungen att titta och där fanns en youtube :P



Hur gulligt är inte detta!

21 December: Jul jul kom hit nu jul


Sitter och har migrän igen. Kvittar vad jag än gör så försvinner det inte. jag borde åka till apoteket och köpa något receptfritt mot migrän men det blir fan aldrig av.

I natt gick jag och la mig ca 1 timma efter sambon. och pang! så hadde jag sån migrän att jag ville gråta och kunde inte somna. gick upp tog 2 st ibumetin, det hjälpte hadde nästan somnat när jag fick sambons armbåge i ansiktet och vaknade upptäkte att migränen var tillbaka så va det kört. jag somnade runt 04.30 tiden tror jag.
Vaknade av att smabon vaknade för jobbet runt 06.00-06.30 tiden. pratade med han lite
Vi bestämde att vi skulle till kommunen i morgon då jag måste ha mitt pass som är hos svärmor.

Skulle in till stan med bussen vid 10.00, jag skulle till stan och köpa sambons sista julklapp och prova lite klänningar till nyår, men det skulle aldrig hända. trotts att jag satt alarmet på 10 så somnade jag om med mobilen i handen och vaknade kl 12.00 att någon bankade i väggarna.

Känner mig utvilar men migränen är som sagt tillbaka. ska äta lite nu tänkte jag kluara på vad vi ska äta till middag idag och ta på mig kläder.

Nu vill jag bara julen ska komma! vill få stressen översötkad osv osv.
Frulle nu!

Vad finner man på ett danskt julbord?

Jag har hittat lite bilde rpå google (FY MIG) men jag hadde inga egna bilder.

Här är lite exempel på vad man äter på jul i danmark.






Så kort och gott
Bild 1 = det vanliga, brunpotatis, fläsk, rödkål och sås. det jag inte fattar med danskarna är att dom äter chips... asså fredagmys OLW chips till middag, detta är inte bara jul det kan vara pannbiffar med potatis sås och chips.

Bild 2 = Kalkon. detta gillar jag skarpt. det är GOTT

Bild 3 = direkt översatt till Äppelskivor. men det är inte något med äpplen i utan det är runda pannkaksbollar med pudrat socker på. hehe

Bild 4 = min favorit.. ris a la malta som vi svenska kallar det. ridgrysngröt med vispgrädde med en hel mandel och så serveras det med kökrbärsås, i sambons familj får den som får mandeln en extra julklapp.

det jag glömde ser jag nu är Julemedister och det är som en jätte lång grynkorv. inte i min smak.

Slå in julklappar



Jag ska just börja slå in alla julklappar. Nu är fasen julen inte långt borta.
Igentligen skulle jag & sambon åka till min familj i sverige mellan 22 december fram till 1 januari. vi har biljetten betald och redo men vi har inte bensinpengar och sambon har som jag sagt tidigare praktik. dock fick han semester från torsdag -.-

Men men nästa år! jag lovar!

Fotade katten i bönstret idag. dock var bilden ovan den bästa jag fick haha. hon kan verkligen inte sitta still eller hitta ljuset! dålig modell, DÅLIG MODELL!

Ville bara uppdatera så vi vet jag lever fick lite dåligt samvete att jag inte uppdaterar ibland men who cares jag har 20 läsare om dagen WOHO!

Nu blir det klapp-pack! ♥

20 December: Winter wonderland



Idag skulle jag igentligen in till stan och prova mig fram till en nya BH & ev en snygg nyårsklänning samt köpa sambons julklapp.
Men det snöa som bara fannär jag vaknade så jag bestämde mig för att stanna hemma. och åka in lite tidigare i morgon när vi endå ska till kommunen & jobcenter.

Jag sitter här och funderar på om jag ska till affären och köpa nybakat bröd till frukost.
Känner att både jag och smabon förtjänar ne koll tea och mumsigt bröd.
Sambon borde komme hem från jobbet när som nu, han ska iväg med sin far och hämta en ny bil hans far köpt.

Jag hittade en bok igår jag inte läst ännu som är på svenska. minns svärmorg gave mig den då hon köpte den på loppis av misstag i tron att den va på danska. en camilla läckberg. första gången jag ska läsa en bok av henne.

Ne nu åker stövlarna på för nu ska jag ut i winter wonderland och köpa frulle.

18e December: Filmkväll med älsklingen

Nu lagar vi middag för dagen och ska snart äta. blir Fisk & potatismos (hemmlagat självklart) med grönsaker.
Vi har städat och diskat och skulle tvätta lite tvätt men tvättmaskinen opå undervåningen är alltid upptagen.
Så vi ska försöka få tvättmaskinen i morgon för två maskiner.

Fick Julkort från min moster Monica & Anders och kusinerna sofia & sara idag. det va roligt att få lite hemmifrån.

Ikväll ska jag och min älskling ta en kväll för oss själva. vi har laddat upp med 2 filmer för kvällen.
Vi ska kolla på desa två filmer.



och så ska vi se....



Vad tycks.. en helt ok filmkväll.

Ensamheten & paniken



Sitter ensam hemma och tittar på tv och sneglar mot min (till allas förvåning) opääpnade pringles burk.
Det är ingenting bra på tv, älsklingen är och festar hos grannen, jag har migrän Och katten är helt knäpp i huvet.

Jag kan inget annat än att sitta och tänka på vad som kan hända dom närmsta veckorna.
Jag slutar få pengar från försäkrningskassan i december nu. eller ja idag fick jag sista betalningen på 5000sek
Nu ska vi ner till kommunen och jobcenter här i Thisted och söka kontanhjälp.
Då ska man enligt regler postade på borger.dk följa dessa mått.


Udlændinge kan få kontanthjælp, når de:

  • ikke kan forsørge sig selv
  • er tilmeldt som ledig i det jobcenter
  • benytter sig af de aktiveringstilbud, der tilbydes.

Du melder dig ledig, og søger om kontanthjælp ved personligt at møde i dit lokale jobcenter i din kommune


(kort och gott för dom som inte kan danska så står det)

utlänningar kan få kontanhjälp när dom:

inte kan försörja sig själva
är anmälda som aktivt jobbsökande hos danska arbetsförmedlingen jobcenter.
utnyttjar sig av de aktiveringserbjudande som erbjuder.


Problemet är ju bara att vi sökte ekonomiskt bistånd när jag flyttade hit, mnen då hadde jag försäkringskassan och jag fick hem ett brev igår där det stog att min överklagan om kontanthjälp avvisades hos landstinget i danmark och att jag inte har rätt till kontanthjälp.

Jag har smått panik i ensamheten över detta. jag undrar kommer det stå i deras system att jag sökt förra året och fick avslag, komme rjag få en chans till? jag menar nu kan ja ju inte försörja mig. jag söker jobb frekvent på jobcenters hemsida, och skulle mer än gärna vilja koma ut på någon praktik eller aktivitet av något slag.

Hittils har Thisted kommune inte välkommnat mig med öppna armar som ny boende i Danmark.
Får öppna mina pringles nu och hoppas på det bästa tror jag. sluta vara så panikslagen. andas och ta det lugnt i stället.

Min dröm är ju att få en möjlighet att stanna i danmark, stanna med min fästman sonni, skapa mig ett liv här.
Jag vill inte bli tvingad att lämna den jag älskar och allt jag har här för en sån jobbig sak som ekonomi tills efter sommaren :( Efter sommaren vill jag nämligen plugga eller så är min danska mycket bättre så jag faktiskt har en chans att få ett jobb.

ANDAS ANNA!

Pringels-burken kallar!

Tävling!

Jag är med och tävlar hos Molly om två böcker!



Vill du också vara med och tävla om dessa två bäcker så klicka sig in på denna adressen
http://molkan.se/2010/12/07/jultavling/

Tävlingen pågår hos henne fram tills den 20e December, Passa på du också.

Underbart!!!!

Jag är helt hooked på denna låten så jävla bra.

Shakira ft. Dizzee Rascal - Loca


17 December: klockan är 18.00 och jag sitter i morgonrocken



Hur pinsamt är det på en skala?
Sambon är iväg idag och är nere hos grannen och ska festa ikväll jag ska sitta här uppe och svära över hur högljuda dom är och vara grinig hemmafru.
Ne sanningen är att jag verkjligen inte Orkar göra ett piss idag. Jag tror till och med attjag vill ha snabbmat. men det enda denna håla saknar så är det en pizzeria. man msåte åka en mil för det.

Jag ska göra grabbarna nere hos grannen lite ischoklad ikväll igen. dom har fan munchies på skiten. Igår gjorde jag vit ischoklad som blev jätte god så sambon ville lämna det till mig, och inte sno allt det goda. naaww :D

Kanske skulle man ta en dusch och hitta linne & mysbrallor iaf. känns lite mesigt att ha suttit i mrogonrocken hela dagen. eller vad säger ni?

15 December: Fattiglappen

Godmorgon alla. elletr vad säger man, jag vaknade iaf för ca 30 minuter sen. Sitter och försöker vakna till liv igen men det går sådär känns som jag bara vill lägga mig i soffan eller sängen och sova en halv dag till.
Har inte bloggat på mycket på senaste men jag spelar WoW. städar, lagar mat, umgås med sambon eller sover ganska hela tiden hehe.
Sen är jag extremt trött på min design, kvittar vad jag gör så får jag inte till en stilren och go design det blir alltid trist och överplottrig. jag har fan inte kunskapen att koda en hel jävla design.
och känns så jävla trist att uppdatera bloggen pga att den är så tråkig.
Men hoppas få en slant över någon dag att beställa en design hos någon en dag.
Glömmer dessutom bort att fotografera med min kamera med. jag vill ha ett stativ den kan sitta på så den är frammer jämt. nu ligger den nerpackad i kamera väskan i ett hörn i sovrummet.

Igår fick vi iaf alla julklappar köpta, nu ska vi bara köpa julklappar åt varandra. vet inte riktigt exakt vad jag ska köpa till min älskade Sonni men får helt enkelt hitta på något.

blir en bildlös uppdatering, ni får överleva :P

13 December: Naai blir en stor tjej nu

Godmorgon alla små söta och goa.
Idag snoozade jag till 11.20 jag vet jag vet länge igen. men det va gott som fan.
Idag är det ju Lucia kom jag på och jag har inte bakat lussebullar, men jag har ju bara en liten mini bordsugn kan knappast få plats med en liten lasagne där knappast bakas det för fullt.

Idag är det WoW på shemat igen. Jag blev ju 85 med min Rogue i förrgår trotts att jag sa att jag skulle sova.
Så nu bestämde jag mig för att ta alla min cloth lvling gear och få lite fart på min Warlock Naai. hon hadde vart lvl 42 i snart 1½år så tyckte det va på tiden hon blev något annat :P



Nu ska jag äta lite frukost och sen börja lvla henne hon är just nu lvl 48 så hoppas på åtminstonde lvl 55 idag :P

11 December: WoW och mer WoW

Jag gör inget annat.
Eller jo... idag var vi ute i huset och packa och rensade ut allt det sista vi hadde där och lasta på trailer och in i bilden. Nu ska tvättmaskinen säljas och lite saker mer ska packas upp i lägenheten. Vi orkade inte packa upp så mycket idag. vi båda var helt utslagna ikväll. Nu har jag just stängt ner mitt WoW för kvällen.
Tänkte slänga mig i soffan med ett glas cola och titta lite på tv innan jag ska sova.

Nu är man dessutom bara 5 bars till lvl 85 YEY finally!!!
Sen ska man bestämma sig vad man ska lvla efter det :P faktiskt ingen aning :P
Men jag får allt se. Nu ska jag göra det jag nyss sa. blir ett bildlöst och tråkigt inlägg det här.
Jag lever!

10 December: Ravioli & Cataclysm

Åh jag gick och la mig runt 23.00  tillsammans med sambon igår kväll, somnade runt 04.00 tror jag. kunde verkligen inte sova igen. Sen vankade jag av att sambon gick upp för att jobba kl 06.30 tänkte NEJ jag ska sova lite till ställde mitt alarm på 08.30 så jag inte skulle sova bort hela dagen. slutade med att jag va uppe igen runt 07.30 då det va något eller någon som hammrade i över en timma och slutade inte. jag blev helt skogstokig. Samtidigt som jag fick shasa på katten också för hon satt och tuggade sönder våra nya mörkläggande rullgardiner så det knastrade som bara fan.

Men men ska Göra mig lite ravioli till frukost och hoppas jag slutar må illa. Jag mår oftast illa när jag sovit för lite. så hoppas fan det slutar med lite mat i magen.


Annars då? Jo som ni redan visste så har jag suttit och lvlat min Rogue, han är snart lvl 84 så det är framsteg iaf hehe.
Igår när jag flög runt fick jag mig lite fina screenshots på hur lite av nya världen ser ut. Har en favorit ifrån Deepholm från delen som heter Crimsom Expanse. underbart rött område. Klicka på miniatyrerna för en mer rättvis bild. ville inte minska ner bilderna till 600px som min design tillåter.

 

Nu ska jag gå och göra min jäkla ravioli och kanske titta om det är något kasst på tv så hör tidigt på morgonen.

8 December: Upptagen med min andra välrd

Ja som ni kanske funderat ut redan så är jag lite inaktiv pga att Cataclysm till WoW har släppts och jag sitter som klistrad och questar och lvlar som en tok.
Antar att det kommer vara ett par torra dagar framöver :P kanske lite scroonshots och update på hur det går för mig med min Rogue.

men men nu säger jag heldå för idag. fick bli en liten kort och snabb update för att visa att jag faktiskt fortfarande lever.

Ny design till bloggen

Nu när jag fått tillbaka mitt photoshop så tänkte jag göra en helt egnen design. Just nu använder jag en gratisdesign jag gjort om lite men min förra blogg hadde jag gjort helt själv. dock gjorde jag allt hastigt. denna gången ska jag göra allt långsamt och noga :) jag vill ha den fin fin :)
ska sitta och kolla in en massa tips och trix om hur man gör vissa saker och försöka få allt att hänga ihop.
Ska bli roligt och se vad som kommer ut från det denna gång

6 December: World of warcraft Cataclysm inatt


Inatt släpper dom nya expansion jag sett fram emot. Jag har inte spelat WoW på ett tag då jag tyckt det vart trist. och jag har spelat väldigt lite efter senaste stora patchen. Jag har väntar gärna på att Cataclysm ska släppas i natt innan jag börjar spela och utforska allt nytt.
Dock så blir det inget med att stå och köa utanför Fona i natt då sambon ska upp runt 05.30 och åka till jobbet. Så jag får tålmodigt invänta min expansion tills han kommer hem med det efter jobbet. han ska även förbi Jysk och köpa rullgardiner till fönstret. så ja jag missar iaf sen stressiga natten och jag lär inte bli world eller server first till lvl 85 haha xD som om det någonsin skulle hända. Men men kommer bli ruskigt roligt att gå tillbaka rill min Rogue som main igen. Tröttnade på min Shaman fick alltid slänga på mig healinggear och vara guildens healbot i raids trotts att jag va melee dps. så bestämde mig snabbt för att Roguen kommer bli min main i Cataclysm dom kan liksom inte be mig att göra något annat än att spamma min jävla sinister strike då :P

Nu ska jag ta på mig kläder och göra mig en nudel till "frukost"

Godnatt Världen

Nu var det dags för mig att stänga av datorn och låts sambon sova. För även om jag inte ska upp tidigt så ska min älskling det. Så stänger av allt och går och tittar på tv lite.
så ....

Våran fina katt Nikita

Idag fick jag en jättefin bild på våran katt Nikita när hon satt på katt-trädet. det stora fönstret släpper in en massa ljus så jag tog vara på det och tog en bild när hon satt stille i 2 sekunder. I efterhand såg jag i min metadata i Bridge att min ISO va på 800. kollade igenom mina inställningar på kameran och insåg att min ISO va inställd på auto -.- på snabbvalen på skärmen valde jag ISO 100 men men vart inte så brusig bild trotts allt.



Hon är dock en jävla bitterfitta till katt. hon har moodswings som en jävla PMS-tonåring.
Ena stunden ligger hon bredid mig i soffan och spinner och gosar andra stunden kan hon från ingenstand springa fram och attakera mina ben & fötter när jag står i mitten av rummet och fastnar i något på tvn.
Jag Börjar verkligen tröttna på detta. jag vill kunna gå runt i mitt hem utan att behöva oroa mig för att katten ska attakera mig och få jävla utbrott. När svärföräldrarna är här speciellt svärmor, & sambons lillebror och lillasyster är här så får hon spel. hon sitter och morrar och gör panikslagna utfall mot dom. och efter det kan det ta dagar innan hon är normal mot mig igen. det är BARA min sambon hon gillar 100%. Och som jag nyss sa. det börjar fan gå mig på nerverna med allt detta och jag har börjat fundera på om katten kan ha något fel i huvet.
Det gör ont för jag älskar henne faktiskt skit mycket trotts allt. Och jag flyttade hit i oktober 2009 då v hon hur underbar som helst, men har bara blivit värre och värre. vi kan ju inte ha folk på besök längre. jobbigt.
Jag vet inte vad jag ska göra heller för det är ju sambons lilla älskling. av alla katter vi hadde så behöll han psykot för han älskade henne mest. så Vad ska man säga till den man älskar. inte fan kan jag säga "avliva våran katt hon kan ju inte må bra psykiskt" USCH vad jobbigt. :(
Nu ska jag gå och grubbla.

5 December: Kallt & jävligt

Idag är det sådär ruggigt och tråkigt väder ute, det snöar till och från och det blir mest slask och blöt snö.
just nu är det skymning och dimmigt. Tog en liten bild när jag vaknade idag. så hör ser våran "vackra" utsikt ut.



Vi ska snart iväg till affärn och köpa middag för ikväll. Tror vi ska gotta oss med söndags-tacos. det kommer bli gott som bara fasen. Jag ligger dock fortfarande på soffan och gnäller då jag har ont i magen som bara fasen. men det går nog över snart då ska man ut i detta rugget.

Ischoklad med kokos



Idag gjorde jag även lite Ischoklad för första gången någonsin.
Jag valde att ha i lite kokos och det blev JÄTTE mumsigt!

här är vad för enkla recept jag använde idag.

100g Kokosfett
200g blockchoklad
ca 1½dl kokosflingor

smält sammaln fett & choklad över vattenbad. ha i kokos rör om och portionera upp i små formar.
strö efter lite kokosflingor på toppen av dom alla och ställ in dom i kylskåpet i ca 1 timma.

färdiga att njutas. Sambon va jätte imponerad av min kokostolkning och älskar dom. snart ska jag nog försöka mig på andra hemmagjorda godisar :)

4 December: Bilder på lägenheten

Nu fick jag äntligen Photoshop installerat så jag kunde öppna och små redigera mina RAW-bilder från kameran.
Här är bilder jag tog på lägenheten igår. det är lite mörka bilder då vi ännu inte har bra lampor nog och jag har inget stativ så ja .. do the math :P
det blir mysigt här nu. saker börja komma på sin plats. advent-stjärnan är på plats och tavlor på väggen osv osv. nu ska vi bara ha upp tvn på väggen och få bort sista lådorna här och var.

Lägenheten är en 2 rok på 31kvm litet men mysigt. perfekt till mig sambon och katten. (tror till och med att katten sitter och i en mysig pose och slickar arslet på en bild)

här är lite bilder. ni får navigera er själva :P







3 December: Happy birthday to me!

För med en enkel tulipan
uppå bemärkelseda'n
jag har den äran
jag har den äran
att gratulera.




Idag blirjag 26 år! woho. Grattis till mig. har blivit överöst med sms och massa grattis på facebook :) underbart att fylla år, dock inte att jag är ett år närmare 30.
Nu ska jag ta på mig lite kläder och gå till affären och köpa kaffe och kakor.

Kvällsmys med älskade sambon

Ja nu har vi lagat middag och käkat och gottat oss i soffan. sambons lillebror kom förbi och åt med oss idag. Ikväll ska vi kolla på tv och mysa i soffan med en liten bit choklad.
Hoppas kunna ta lite bilder på hur det ser ut här hos oss i morgon. nu har vi fått upp lite lampor så nu kan ´man få lite ljus när man ska ta bilder.

Sitter och lyssnar på musik på youtube och väntar på att sambon ska bli klar i duschen. tror jag vill hoppa in en snabbis efter han.


Bjuder på en bild av mig jag tog i går när jag satt och pratade med brorsan på skype hehe

2 december: Bara en dag kvar

Idag blev det den 2 December och i morgon så fyller jag hela 26 år. Det känns underbart att få fira min födelsedag hemma i nya lägenheten med min älskling och katten. Vi stormtrivs allihopa här, sambon har börjar sin praktik på Ford inne i stan. vi hoppas det kan leda till fast jobb.
Själv har jag sökt lite jobb men de som finns är oftast för långt bort att ta sig utan eget körkort och bil. men jag blickar frammåt. får jag danskan upp bättre så kan jag snart söka mina köksjobb som jag har erfarenhet ifrån :)

Vi håller fortfarande på att packar upp allt här hemma. MEN när det är gjort och vi fått allt på plats så kommer jag ta en massa bilder och lägga ut här för er att se.
Min älskling till kamera kommer att få följa med till en massa ställen framöver. om inte min nikon iaf våran lilla kompaktkamera. Jag skanar tiden då jag fotade allt från mina våta strumpor till snön utanför. bloggen va hemma mysig :) nu är den bara boxig och trist. Ska se om jag kan beställa en design från någon snart så jag tröttnat på att fixa allt själv har inte tålamoda attt göra som med min gammla blogg och göra allt från scratch.

avslutar med en bild på våran lägenhet utifrån (vi har fått nya fönster nu så ser mer roligt ut nu. detta är en gammal bild på huset jag hittade. men där ser ni våra stoooora fönster från golv till tak som är som en liten fönsterbox man msåte gå igenom för att komma mellan tv och sovrummet)