26 December: jag lär mig allt om min kamera

Idag har jag satt mig ner test fotat åt alla håll pillat med inställningar fotat tittat på skillnadet. jag är trött på att jag alltid fick fel på inställningar. men det värsta av allt är nog att jag hatar foton tagna med blixt.
Jag har bara den inbyggda och jag har längevetat om att man kan ändra manuellt men inte orkat bry mig.
Men idag då satte jag mig ner och har lekt med blixten.
Jag tog väl i lite på twitter nyligen när jag sa att jag mästrat det. men jag börjar förstå vad allt är om. just nu har jag min blixt på manuella inställningar så jag verkligen hatar TTL typ auto på blixten.

här är två riktigt random bilder på random inställningar lite mycket ljus i manuella bilden men jag tog bara två testfoton på katten.Hon blir alltid nästan knallröd och mörk och grå och tråkig eller ja hur man nu förklarar den översta bilden . men igentligen är hon väldigt ljus men lite mörkare. jag försökt hela dagen att få en så rättvis bild på henne som möjligt.

Som ni ser så har jag blixten på 1/32 på nedersta bilden och TTL på översta.
Finner man rätt iso, bländare och få till blixten så blir det väldigt bra.. jag ska se om jag har pengar över från mina julklappspengar så ska jag köpa en Puffer till min blixt så det blir lite snällare och mjukara ljus från blixten.
Ska pilla lite till se hur allt fungerar. det finns att klpa på danska blocket en massa begagnade blixtar som är som nya för ca 500 kr. kanske köper jag en sån end ag när jag blir rik :P

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback