Ojdå

Har inte orkat blogga så mycket. I går vart ridningen inställd för våran instruktör Jan va hemma sjuk. dock fick jag veta det 2 meter utanför stallet xD dom hittade inte mitt mobilnummer :P
Även om jag besparade mig själv en timma av skumpande och bråkandes med Mr. Bean så är jag lite besviken att jag inte kudne rida i går. sambon hadde lovat att stanna och titta på mig denna gången. (han hatar att sitta i stallet osm ett fån) dessutom skulle svärmor och ev sambons lillasyster komma och kolla också. men men. det får bli nästa gång. Får se om vi kanske kan ha råd med 2 undervsningar i veckan efter jul & nyår. hoppas då kan jag vara kvar i denna LA-dressyrgruppen på onsdagar och kanske hoppa in på en hoppgrupp. men just nu har dom jätte dåligt med hästar.så får allt se.

Till Jul ska jag iaf hem till sverige och Skövde igen. och ska passa på att rida Error (han heter igentligen bara R .... ja ... R, holländare har dålig fantasi) ska se kanske kan vi få till det att vi kan åka till något ridhus. Ridbanan hemma lär väl vara helt insnöad lagom till jul så som vädret ser ut nu.

Lortgrisen R

Hösten är iaf här.

Goddagens bloggen. Idag har det vart en kort dag vaknade kl 14.00 för vi va uppe skit sent och spelade WoW både jag och sambon. Vi ska snart göra pommes med korv i ugnen, ska bli gott som fan.

Idag köpte vi även en värmefläkt som roterar 90 grader. man kan ställa in timer, grader och allt digitalt på en liten skärm och det medföljer iten fjärrkontroll till den.
Det var ett erbjudande på danska Jem & fix, och tänkte att den kanske kan spara oss lite pengar på hösten nu. tror vi ska köpa ett olje/el element också framåt kallare väder, då vi oftast bara är i ett rum så känns det onödigt att värma upp hela huset. men nu är det ju inte SÅ kallt inne i datarummet har vi 22 grader så fläkten är mest till kattungarna i käöket och ev när vi sitter och tittar på tv. för NEJ vi köpte ingen olja till oljebrännare i garaget idag utan la hälften av dom pengarna på en värmefläkt tills vi får pengar på torsdag.

nu ska jag spela lite WoW sen blir det tvkväll.

Ihmisten edessä ♥

Min favorit låt genom tiderna

 

 

Kadut täyttyy ihmisistä
ne ei tiedä meistä mitään
Ootat mua asemalla
Ehkä kello antaa anteeksi minulle
Juoksen loppumatkan 
Sinä olet kaunis niin kuin aina sinun korkeissa koroissa Sanot: "Tämä ilta kävellään käsi kädessä ihmisten edessä Älä sinä muiden katseista välitä sillä me ollaan yhdessä Ne ei tiedä mitään, ne ei kuulu tähän tarinaan joka harvoille luetaan" Kadut täyttyy äänistä joku huutaa meidän perään Olet meistä vahvempi kanssasi en pelkää kaupungin pimeää Ihmisjoukon kohdalla pidät kiinni kovempaa ja pelkoni katoaa Sillä tämä ilta kävellään käsi kädessä ihmisten edessä Älä sinä muiden katseista välitä sillä me ollaan yhdessä Ne ei tiedä mitään, ne ei kuulu tähän tarinaan joka harvoille luetaan

Något är bättre än inget

Trött som fasen men tror endå jag tar ett till avsnitt av supernatural ikväll/natt innan jag ska sova.
jag har fuckat upp hela min dyngsrytm igen ... fattar inte -.-
men dags att säga godnatt till bloggen iaf. sorry att den är lite död just nu, det kommer det kommer.

Julröd?

Jag sitter och starkt funderar på om jag ska bli knallröd i huvet igen. en sista gång innan jag måste växa upp. :)
är sjukt sugen på att beställa hem två burkar för 69kr styck och färga håret i poppy red som på bilden. jag trivdes i det då, vad säger att jag inte skulle göra det nu igen.

Som ni märker så...

..har jag en liten bloggtorka just nu. vet inte riktigt vart mitt driv till bloggen tog vägen. allt händer så fort. vi ska finna nytt hem till våra två små hankatter vi fick nu i sommras då våra äldre katter inte går ihop med dom. vi pratade om det ett tag och kom fram till att ev bara behålla Nikita (den lite galna katten) och finna nya hem till dom andra. Mamma siska får dock stanna tills efter nyår pga kattungarna. men det har vart lite jobbigt. 3 kattungar av 6 har nu dött. och orkar inte ens gå in på hur och varför just nu för jag är så ledsen över det men dom 3 som är kvar kämpar på. två har fått kleggiga ögon och vi har fått hem ögoncream från etrinören till dom nu och koksaltlösning att tvätta med. men dom har stor aptit och går upp i vikt ca 10-15g om dagen vilet för dom är mycket om man jämnför med innan.

Kom nyss hem från lite "terapi" (aka ridning på ridskolan) och idag gick Mr.Bean exemplariskt! förutom lite ryck i tyglarna, han slängde lite med huvet men allt annat gick kanon. red serpentiner och volter idag utan problem. jag red nästan hela lektionen i arbetstrav känndes som jag hadde mer kontroll på mina skänklar när jag gjorde det på mr.bean. MEN det kändes som mina tuttatr skulle trilla av. fyfan att rida arbetstrav på ponny :P hahaha helt galet mycket skumpande. idag fick jag äntligen han att gallopera. dock sket jag lite i formen och bara försöka hålla han i gallop på volten utan avbrott. känndes som det va bättre än att han ska gå i form. stolt över mig själv och svettades som en gris gjorde jag. har redan träningsvärk och har bara vart hemma 45 minuter haha.

men men dags att spela lite WoW sen ska jag göra lite kvällsgröt och titta på tv.

hoppas snart få tillbaka mitt bloggsinne.

Stolt över mig själv

Idag har vi vart på stranden med svärmor och smabons lillasyster och tagit en massa bilder. det va mysigt med en promenad. Sen lagade jag och sambon mat och satt i soffan och kollade lite tv.

sen blev jag jävligt stolt över mig själv för jag drog 25 minuter på crosstrainern!! mitt vecko schema är att börja smått med 15 minuter om dagen tills nästa helg för att komma igång lite och få lite bättre flås. efter det ska jag gå upp till 30 minuter om dagen. men idag kännde jag att jag gott kunne lara 25min och så blev det. efter det blev den minst en 20 minuter dusch! det va gott gott.

Nu ska jag göra lite té och kolla tv och hotta mig innan jag ska sova.

ps. har jag sagt att tea är den sötaste hunden någonsin?


Slutet för mörka ringar & påsar under ögonen?

Nu var det dags att sova, börjar bli väldigt törtt, vi sprayade sovrums mattan med bekämpningsmedel för loppor. så det stinker apa där inne just nu, har tänkt lite ljus och doftvax och hoppas att vi kan sova där inne inatt.

en annan sak jag tänkte ta och prova är denna koffein roll on till ögonen, som motverkar törtthetstecken såsom mörka ringa & påsar under ögonen. sett den på tv och undrar om den funkar. jag har alltid mörka ringar under ögonen och påsar blir det lätt.

Min nya lilla älskling

Idag började dagen bra älsklingen kom hem med en buket (halvvissna) rosor blev glad för han ens tänkte tanken (jag har iofs klagat på han att han aldrig är romantisk) ♥

sen så fick dagen en dyster vändning när 2 av våra kattungar dog efter att våran honkatt/mamma hadde lagt sig på dom så dom kvävts. R.I.P älsklingar.

sen när jag gråtit klart över detså tog älsklingen med mig till Fjerrtslev där vi köpte en begagnad crosstrainer!!
Min nya lilla älskling i tell ya. 15 förinställda program, magnetiskt motstånd & pulsmätare :) för en MYCKET billig peng :D

 

Dock har vi väldigt lågt till tak så jag har endast ca 1-2 cm till godo tills jag slåt huvet i taket :P haha för den är ganska stor :P hos oss får man tyvärr inte vara över 180 cm om man vill kunna stå raklång (ja vi bor i ett skit gammalt hus) ca 175 om du vill slippa ducka för takbalkarna :P haha jag har det gott här :P är bara 163cm :P går lätt under allt och jag NÅR allt på hyllorna hahaha :P

 

men men jag är glad igen. dom andra 4 kattungarna som fortfarande lever har gått upp jätte mycket i vikt idag. alla har gått up 12-14g vilket är mycket för innan hadde dom svårt att alla hitta en tutte att snutta på och en del gick ner i vikt och en del gick bara upp 1g / dag. så nu kan resten av ungarna ta igensig rejält. dom blev igår fredag 2 veckor gamla.

 

nu ska jag gå och hjälpa sambon städa lite, vi gör rent en massa efter vi möblerat om och donat överallt. men nu jävlar ska vikten ner. ska börja sakta med 15 minuter / dag i en vecka sen gå upp till 20 och sen till 30 minuter.

glad men endå ledsen. undelrig mix.

Tragisk dag idag

Idag vaknade vi som vanligt. MEN jag glömde bort att titta till siska & kattungarna och upptänkte detta lite för sent. två av kattungarna  (rödvit & ljusröd) hade svårt att andas. den rödvita hanen hål under siska. hon hadde lkagt sig på han när hon la sig i lådan. och vi tror att även den ljusa (som vi nu fick se va en hona) va i samma tillstånd fast hade lyckats komma fram under mamma. båda va jätte svaga och  hade blålila läppar och nos. det va jätte jobbigt. men tyvärr klarade dom sig inte och dom har fått sig en fin liten begravning i våran fina trädgård.


Nu har siska bara 4 kattungar kvar. dom har nu lättare att få mat och bli stora och gå upp i vikt. jag är dock jätte nojjig nu och rädd att hon ska lägga sig på någon annan så är där och kollar hela tiden nu. det är nu alla 3 mörka honor och den helt röda hanen kvar.

Blöta danmark

Idag väckte sambon mig nu 09.30 kåänns hur skönt som heslt att vara vaken nu. sambon gick och la sig va 17.30 igår och gick upp kl 08.00 lol! Han fick ÄNTLIGEN en tid hos läkaren som typ bestämmer om han får ut pengar på försökringen efter hasn dirtbike crash för snart 1½ år sen. han förlora sitt jobb på Tican av det och idag går sambon på smärtstillande för hans rygg. vi har gått och väntat och väntat på dennan läkartiden.

Idag ska vi ev till Aalborg och kämta crosstrainern älsklingen ska köpa till mig. jag menar 250ddk för en helt ok standard corsstrainer :D fynda fynda fynda. jag ville in en snabbis på Ikea och köpa doftljus också men får se beror på om vi har kärra eller om vi kan montera ner crosstrrainenr lite så den kan få plats i bilen. så här ser iaf vädret ut. ska regna som fan idag men jag ser allt lite blå himmel.

Men det ser sådär lagom trist ut ute idag blir nog att sitta hemma ikväll (som om vi orkar göra något någonsin) och titta på film eller serier. Idag ska jag iaf laga mat, igår käkade vi på donken. men nu ska jag ju börja dieten så vet inte ens vad jag ska börja laga!

Att skriva ett CV på danska

Var något av det svåraste jag gjort på länge, måste till och med be sonni kolla över det i morgon när han vaknar så jag inte har en massa pinsamma felstavningar. men FAN va nöjd jag är :)
Men det är värt det att ha ett snyggt upplagt CV med liten kort beskrivning om mig själv, ett par goda egenskaper, vart jag gjcik i skola och min enda erfarenhet och "arbete" vilket är fulltids praktik mellan 1998-2002 på resturang som resturangbiträde / kallskänka.

men som sagt rikitgt stolt är jag :) ska se om sambon kan ta en bild på mig mot vit bakgrund i morgon som jag kan krångla in på mitt cv.

utöver det så har jag faktiskt gjort detta i vårat nya "kontor", vi slängde äntligen ut den gammla heltäckningsmattan från 70-talet som katterna använde som offentlig toalett.
Vi va inne på Garant/tæppeland idag och köpte billigaste jävla matta vi hittade till detta lilla rum. och fan va fresht det blev direkt. bäddsoffan får dock stå i tvrummet brevid hörnsoffan, men jag bryr mig inte direkt :P mer sittplats till folk, och en katt & hund soffa.

'

Pratade även med mamma på telefonen idag, det va mysigt, saknar henne, hon berättade att vi trotts allt inte kan ha med hunden, eller ja hon sa inte direkt nej, men hon mena att finns det någon som kan passa hunden så vore det för det bästa, då hennes hundar bara dom är en handfull. Får se vad Sonni säger i morgon, se om vi kan finna en lösning.

nu ska jag kolla tv sen hoppa i säng och sova.

Frustrerad

Jag tog för ett par dagar sen ett par dagar iväg från bloggen, känns som det är dags att komma tillbaka smått nu.
Idag är det riktigt PISS väder ute. regnet bara öser ner och vi börjar så smaka på hur det blåser när man bor nära havet. FYFAN vad det blåser ute idag. Jag ska dessutom iväg till Nordthy och rida idag. fär färsta gången på länge har jag inte lust alls att rida. men känner heller inte för att inte göra det.

Visst är Mr. Bean en go häst att rida men han är så rå, jag är inte så van vid det, förra veckan gick det inte alls bra. han lyssna inte ett skit. gick inte ens göra halt. satt och drog i tydlarna ochnästan sparakade med ytterskänkeln när han började dra iväg i sidleds när jag rider på volten. känndes inte bra alls. usch nej. Jag börjar verkligen sakna Error hemma hos mamma. han lyssnat så bra på lätt skänkel och ett litet kram i tygeln när man red han. jag hoppas dom får in mer hästar på ridskolan snart. börjar bli frustrerande att rida ponny. jag gillar älg-kliven stora 170+ hästar kan göra. jag vet inte rida lätt på ponny är helt sinnessjukt jobbigt. och arbetstrav är inte ens att tala om. dessutom kan inte bean galopp det blir skentrav eller korsgalopp eller felvänd galopp går inte få till det. och bara det blir frustrerande.

och på topppen av det är det skit svårt att rida i ridhuset då vi är ca 5-6 st varje gång och alla rider i olika gångarter varv och volter och snätt igenom osv. det är kaos. inte ells som när man red på skövde ryttarförening, när man red på frykanten och det va övningar vi alla gjorde samtidigt. i denna grupp är det verkligen var och en för sig och ridläraren står i mitten och ger oss tips. det är mer som att träna sin egna häst i ett fyllt ridhus med andra privatryttare. lite jobbigt. saknat strukturen, var 4e vecka hoppning, och lära sig skänkelvikning och lära sig bakdelvändingar med en orange kon som guide, rida över bommar och tempoväxlingar.

det förväntas att jag redan ska veta hur man ska göra allt. bleh. jag vet inte. jobbigt är det. nu blir det att mysa i soffan tills sambon kommer hem. hoppas det är snart då jag börjar bli väldigt frustrerad att sitta här och inte göra ett jävla skit. ska nog göra som Tea och däcka i soffan!



ps. jag börjar bli riktigt depprimerad av att sitta hemma jämt och inte ha något liv utanför huset alls.

Video på kattungarna

Här bjuder jag på en video på mina kattungar, jag betärrar lite om dom  och så får ni höra vilken hemsk svenska jag börjar få. jag har börjat snacka svenska på ridskolan, det vart lättare att växla mellan svenska och danska o jag rullade på mina R som danska & skåningar gör :P haha ps, jag kommer från SKÖVDE inte skåne.

det bara blev så för ett par veckor sen, som sagt lättare att blanda in danska ord i svenskan om man slipper ändra tonläge på R:n haha jag vet patetisk är jag ...

men men här är mina kattungar!! ♥

Tar några dagar från bloggen

YAWN!
Jag har itne esn satt igång min dator idag förens just nu. tänlte ta en dag eller två från bloggen och ta igen lite sömn och ha lite filmkvällar med sambon.
Igår och idag hadde vi Lilo här. Det fick mig att uppskatta min egna hund något enormt. Lilo är en underbar hund liten söt energisk valp. men hon kunde inte låta katterna vara för 2 sekunder. jagade dom osv osv. kan itne slappna av utan går runt i tvrummet om och om och om igen. vilket drev mig lite galen, Tea låg trött och utslagen i hörnet av soffan och sov. Lilo skäller och morrar åt allt, Tea kan knappast skälla :P lyckligt lottad där tror jag, vi har absolut ingen vakthund, om hon inte ska gosa ihjäl som eller slicka dom i ansiktet tills dom ger upp. haha

MEN jag känner verkligen att jag vill ha en till hund. en Valp att träna och froma från första dagen. man såg bara hur nyttigt det va för Tea att va runt en annan hudn hela tiden. bara efter 1 dag va hon en lugnare mer harmonisk hund att ha och göra med. all energi lekte dom bort i trädgården. Jag vill ha en Dalmantiner eller Golden Retriver. och jag vet att det blir någon av dessa en dag. en stor fin hane.

men men Skulle bara uppdatera bloggen snabbt. nu ska jag tillbaka till soffan och lägga mig och mysa med mina pojkar. (katterna)

Usch lång dag

Usch vilken lång dag. inte haft tid att sitta på nätet kl 20.00 ivkäll va jag och red lektion på Nordthy. det gick sådär idag. Mr. Bean Testade mig mycket idag, han tog better och drog ett par ggr, när det inte gick längre provade han med att dra åt sidorna, gick inte ens rida lånsidan ner i ridhuset utan att han givk sidleds och drog innåt. svårt som fan att gå han att hålla sig. han är ruskigt stark. testar alltid om jag har stadigt tag i tyglarna eller ej.

så jag sa till ridläraren Jan att jag bara skulle satsa på att vinna över han idag, få han att gå dit jag ber han att gå osv. när det va 10 minuter kvar så gick han kanon utan problem. DÅ gav han upp och lyssnade utan fuzz.

Dessutom så slet han sig från mig och ridlärare när jag skulle sitta upp i början. han va helt inne på att gå in och äta och det skulle ha fan göra tyckte han. han är lite svår att sitta upp på han är rädd för allt så kan inte använda stolar osv, så läraren måste hålla han medans jag hoppar upp. han höll mr. bean och jag han inte mer än och ta tag i tyglar och man när han stegra sig och slet sig, sprang runt ett tag innan han ställde sig vid utgången/grinden och väntade på att få gå in.

jävla livlig grabb det där. han hadde en dålig dag :P

och här hemma är det full rulle. Vi har sambosn polares ena hund här en ca 5 månader gammal amstaff, Lilo.
Hon är ett energiknippe, och absolut inte van till katter, vi har 4 st plus en låda med kattungar, det är fan inte en lugn stund, flera gånger har hon snappat mot våra katter och hon jagar och stressar upp Nikita. nu istter vi i sovrummet med hundarna och Nikita är ute, katterna får lite ro.

oj lång text här. men ja kommer vara gansak dött i bloggen idag för jag orkar inte mer ska snart sova.

Ikväll är vi hundvakt åt Lilo

Vaknade sent idag och har hållt mig upptagen med att städa huset med sambon. nu räd et skitmysigt.

Ikväll ska vi mysa här hemma med Ironman 2 och TVÅ hundar.

Idag ska vi vara hundvakt åt lilla Lilo som rä Rasmus & mariannes lilla amstaff. hon är skit söt.

Det är dessutom Tea enda och bästa tjejpolare, så vi ska ha liten sleepover här hemma ikväll.

Nu ska vi iväg till Fjerrtslev och köpa en massa nudlar och panta flaskor. kl 16.00 kommer Lilo.

ska se om jag kan ta lite bilder ikväll.

Nordthy & bilder på mammas stall

YES i morgon bär det av till Nordthy för en ridlektion igen. jag ska rida Mr. Bean igen (tror jag ska fortsätta rida han tills vidare) det ska bli roligt som fan, ska träna galoppfattnign med han i morgon, då vi sist inte kunna komma överens om vad en galoppfattning var utan det blev skentrav. men men han ska ju som sagt vara ganska rå.

hoppas bara det går lika fint i morgon som förra veckan. fick jätte fina kommentarer om hur jag red han :) gjorde mig så jävla glad :)

Jag tänkte visa er bilder från stallet hemma hos min mamma i sverige. ett ställer jag saknar. bilderna är tagna ett bra tag sen och det va ganska stökigt överallt :P

"Stora" stallet med 3 boxar, foderkammare & sadelkammare



"stora" stallet, vänster om ingången, mot foder/sadelkammaren



Foderkammaren



Foderkammaren



Sadelkammaren
(ursäkta röran, mamma har en vana till att samla på täcken av alla dess slag haha)



Ute stallet med 3 boxar och jordgolv & mattor (typ halvfärdigt :P)
även här vi har hö & halm




Och ridbanan när man tittar ut ur utestallet :)



Jag älskar att vara hos mamma, och hoppas kunna ta någon mysig tur på någon av hästarna när jag & sambon åker dit i vinter.

Kattungarnas Vikt

Vi fick låna en digit våg av svärmor ikväll som kan visa ganska så exakt. jag hittade denna guide viktabellen på en sida om att få kattungar. och det fick mig attbli orolig.

(klicka på bilden ovan för att kolla till tabellens källa)

 

och här är min egna som jag ska fylla på ju mer dagarna går.

blåa är våra hanar, och rosa är ganska uppenbart våra honor.

iaf vad vi kan se på könen just nu. men alla tricolor är ganska säkert honor, har för mig att tricolor hanar inte finns. men jag kan ha helt fel.

Hur som heslt är deras vikt en stor oro för mig. visst kan det variera från katt till katt men denna guild va mest som en guiod för en "normal kull" och mina småttingar är kvar på födelsevikten efter 5 dagar.

så jag ska stödmata ikväll här nu för Siska bara går iväg hela tiden.

 

viktabbellen kommer att uppdageras i morgon och sen uppdateras mer och mer.

 

Nu ska jag gå och sterilisera nappflaskan och koka upp vatten till mjölkersättning.

Nu blir jag extra mamma

Japp då ska man träda in som rollen som extramamma, var iväg till djuraffären idag och köpte mjölkersättnign och nappflaska.
Vi köpte Royal Canin Babycat milk

så jag ska läsa lite hur man ska blanda detta och om ca 2 timmar antar jag att jag får hjälpa till. siska är bättre nu men man får ju fortfarande hämta siska och sätta henne i lådan och väcka kattungarna så det blir lite liv i dom.



När vi kom hem saknades det en kattunge ur lådan. den stooora ljus hankatten. fick panik men sen hittade vi han bakom oss under kattträdet. han hadde tydligen snuttat på siska när hon tröttnade och reste sig och gick och han hängde hängivet kvar vid mor sin och hamnade på golvet. Och sorligaste är att siska inte bryr sig.. här om dagen hittade jag en av dom 3färgade honorna på golvet utanför lådan som skrek. samma sak där hon hadde snuttat på siska och hängt kvar i tutten för hela livet och hamnat på golvet.

 

fick tips om att jag ska sitta med siska vid lådan när hon ligger net och matar dom små och kela med henne oh få henne att ble bekväm. men trotts allt ska jag stödmata och massera magen så dom bajsar och kissar för hon verkar inte svätta dom så måste hjälpa ungarna att göra behov.

Ännu en dag i kattriket

Sitter här och svettas ihjäl. det är svinvarmt i vårat sovrum om mornarna då solen logger rakt på hörnet av huset där sovrummet är. helt sinnes sjukt vad varmt det kan vara.

 

Denna morgon fick vi leta rätt på siska igen och visa henne att man skulle ligga ner hos kattungarna, sätter vi henne inte där och väcker kattungarna så skiter hon i dom. hon har ingen anign om vad hon ska göra så hon gör inget.

så vi får vara på henne lite sätta henne där och sitta och kela med henne så hon stannar.

Jag ska endå in till stan igen och köpa mjölkersättning bara för att ha hemma ifall siska vägrar mata.

 

men men nog om det. kommit på att bloggen handlat mest om katterna sen dom kom i fredags. men iaf har jag något att blogga om :) känns roligt att hittat ett litet tillfälligt tema, vardag, katter hunden & stallet. eller ja det temat kan ju fortsätta. jag ska även be sambon ta med sig kameran och stanna en stund när jag rider i morgon kanske filma eller ta bilder :)

 

Måste stödmata kattungarna

Ja idag har iv vart väldigt oroliga över att siska inte matat sina ungar. hon har typ lega på golvet brevid lådan, käkar mat, legar i soffan och gottat sig. och kattungarna har vart helt själva hela dagen. nu fick vi ruska lite liv i ugnarna så dom börja pipa och röra sig och satte ner siska så la hon sig ner. tror hon inte fattatr att hon msåte mata dom. så i morgon ska vi diret iväög och köpa mjölkersättnign och pipetter så ska jag mata dom varannan till var trejde timma för hand om inte siska gör det själv.

Usch detta är första gången jag får kattungar, jag är livrädd att dom inte ska klara sig. jag menar 6 kattungar första gången siska får ungar, det ksnake blev för mycket för henne. nu ligger hon iaf som sagt och matar dom och spinner vi fick hjälpa alla missar att hitta en tutte så vi va säkra på att alla fick i sig näring. och hoppas siska stannar hos dom i natt.

får bara hittas att Thisted Frø (trädgårdsbutik med djuravdelning) har Royal canin eller annan mjölkerfärrning för katter. annars vet jag inte vart vi ska åka. det är ju typ enda djuraffären i närheten.

Äckliga småkryp

USCH jag blir tokig! det är fan spindlar ÖVERALLT! tror jag tvingat sambon att döda spindlar i flera dagar, och vart jag än tittar sitter det en ny stor jävel!
Jag hatar dom..... HATAR DOM! får rysningar i hela kroppen av att se dom. vill att vintern ska komma så jag slipper allt vad kryp heter.

Detta är min värsta fiende som bor utanför tvrumsfönstret

Angående våra katter

Nu sitter jag här med pissnisse Cimon i knät och ska snart gå ner till affären och köpa ny kattsand.  Cimon är uber gosig idag och buffar ansikte mot ansikte som bara den, inte en lugn stund i mit knä.

Har fått en hel del förfrågningar om mina katter är renrasiga maine coon, och svaret är Nej eller Siska & nikita är svärmors kattungar, och mamman är äkta maine coon men pappan vet jag faktiskt inte. men det är ingen seriös uppfödning utan det är mer "ops" graviditeter katterna har. och det är ganska säkerligen någon av deras 2 hankatter. (dom var 3) som är papporna. han som är borta var maine coon han va stor som en lastbil. den är det en svart korthårig hankatt ganska stor.  samma med cimon & spike, kommer fårn svärmor dock två olika honor.

Alla våra katter är från 2 honkatter & 2 hanar. men det är svårt att veta exakt vem som är far till vilka. men det är 50-75% maine coon i våra katter. så ja kort och gott dom är inte rensaiga katter från seriös uppfödare. vi ser våra katter som blandraskatter men det blir oftast att vi kallar dom maien coons då alla ser ut som det.

så nu är förvirringen borta :) hoppas jag. det må vara maien coons men inte 100%

och hadde vi vetat om exakt vem pappan till kattungarna var skulle självklart deras ägare blivit infomerade om detta.


Siska (bak) & Nikita (fram) och lilla tricolor Pixi som vi fick ta bort pga extrema återkommande ljuvertumörer

 

Nikita i lektunneln


Mamma Siska


Nikita


Cimon (svart) & Spike (gul) i soffan första dagen hemma



ps. taggen missliq.blogg.se är min gamla blogg om ni underar det är mian bilder!

Jävla kattejävel!

Usch jag vaknade av ett minst sagt otrevligt sätt idag. en av våra småkatter cimon eller spike satte sig på mian ben ovanför täcket och kissade på mig, helt plötsligt kände jag att mina ben under täcket blev våta. fyfan v äckligt så idag måste vi tvätta täcke och hela kittet.

usch usch usch!

Idag ska jag prova och småträna med hunden i trädgården och ta henne på promenad.

Jag är med och tävlar!

 

Jag är med och tävlar hos Gratistokig om en valfri höstjacka från Elvine

Dags att börja träna lydnad med Tea

Har vart iväg hos svärföräldrarna med hunden och lekt lite med henne, snackat lite & sen har vi skrivit en ansökan till jobbet jag så gärna vill ha. fick 2 nta recept kopierade från en bok som svärmor hade köpt. det va riktigt nice.

så snart sa jag och smabon gå ner till Spar här nere och köpa lite till middagen idag vilket blir simpelt som fan som ni kanske läste innan.

jag har också "tränat" lite med Tea idag när hon blev lite trött hos svärföräldrarna. fick lite godis som va nice att bryta i mindre bitar till henne, jag provade "fot" eller "plads" (tror jag det stavas på danska) viktet gick helt ok ibland blir hon för ivrig och vill bara ha godisen men det kommer smått hon får skit fint brevid mig ibland, och sen provade jag på att ha henne fot på vänster sida och sa till ehnne sätta sig, hon söker kontakt HELA tiden det är underbart och provade att vrida mig ifårn henne åt andra hållet och smatidigt putta lätt med högerfoten på hennes rumpa. och hon fatta hela grejen direkt hon flyttade sig ett steg åt sidan med bakdelen och satte sig fick en godis och igen och igen :)
så nu jävlar ska jg träna lydnad med henne. mycket plats, stanna, sit, ligg osv osv hon älskar att göra det :)

så i morgon ska sambon allt få ringa en hundklubb i närheten och få mig en plats där med tea. vill lära mig mer mer mer.

Dagens besvikelse

Jag är nu svin hungrid, jag vill äta appelsinmarinerad lax med råkost, men det har vi itne råd med tills jag får pengar igen. så jag får nöja mig med pommes i ugnen.

lagom besvikelse jämtemot vad jag trånar efter.

 

Falskt leende

Idag mår jag inge bra alls. jag är lite deppig då en av våra honkatter Nikita verkligen inte mår bra. hon kan itne slappna av och är på kanten till mentalt sammanbrott. verkaar som vi ska hitta ett nytt hem till henne, till någon äldre utan några andra djur som verkligen har tålamod med en nervös men annars välfgit kärleksfull katt.
efter  att kattungarna kom så bröt hon samman. i går attakerade hon mig om jag kom så nära som 3 meter fårn henne. jag fick gå ut genom halldörren och in genom köksdörren utomhus bara för att gå på toa för hon sitter i lilla köker och vaktar och är helt hysterisk. det va srkämmande. och idag är hon lite bättre men hon sitter och konstant morrar och fräser åt allt som rör sig.

vi vill verkligen hitta någon som kan ge henne ett lungt och fridfullt hem utan större förändringar i vardagen. utan djur och små barn. och om det inte funkar, förstående och mogen nog att kunna ta henne till vetrinären för att ta bort henne. för funkar inte ett lungt hem utan andra katter och djur så funkar inget. hon är VÄLDIGT fäst vid min sambo. hon låter ingen annan lyfta henne, men kela går bra.

allt detta gör ont inom mig, för när jag flyttade hit va Siska & nikita bara 6 månader gammal ca och dom har båda växt upp framför mig. hon är min lilla baby, på gränsen till gråt varje gång jag ser henne sitta där och morrar åt mig nu. hon är en sån underbar katt annars.

Kort och gott... godnatt!

Nu är det dags att sova. Sambon är hemma igen och hunden har tagit en nattpissrunda i trädgården. vad mer kan man göra än att sova.
så godnatt världen!

Edge of filth!

Jag har skit tråkigt!
Jag borde ta en dusch, jag tror jag luktar äckligt.

Bumpits jag MÅSTE ha!

Åh jag snubblade helt random in på en dansk sida och hittade dessa!

 

Fan kan det bli enklare? 89dkk kostar dom. man får 1 mega stor, 2 normala & 2 mini.

måste fan köpa detta när jag får pengar igen. kanske kan jag få njuta av att ha långt hår. jag har danska platt bakhuvud :P så dessa skulle vara skit nice :D

Jag är med och tävlar!

...om en goodiebag hos Helen Torsgården

En helt underbar goodibag som jag tycker du ska gå in och vara med i du också.

Du finner information om hur du kan får chansen att vinna denna goodiebag här nedan genom att klicka HÄR.

 

Jag mår illa av att läsa detta

FYFAN! jag mår verkligen skit illa av att läsa detta. hur fan kan man!
jag är en riktig djurvän, jag älskara djur och specciellt hundar. dom ligger mig varmt om hjärtat.
Sure finns det idioter som sälv avlivar valpar dom itne vill ha, dom finns överallt och det är hemskt. medn detta en ung tjej som kastar valpar i en iskall flod, och postar det på youtube! det får mig bara att vilka spy galla över henne. Det är fan nästan som jag vill börja gråta lite.



Men det som här mig mest glad är nog att 5 av alla 6 valpar som katsades i räddades av en pensionär ur det kalla vattnet. tycker det är lite synd att den 6e valpen inte var lika lyckligt lottad som sina syskon.

Isté & brownie glass och en hemmakväll

Jag har Isté, Brownie glass & Minutris (grötris) jag är fit for fight.
ska vara hemma själv med 10 katter & en hund hahaha fan va dramatiskt det låter.... 10 jävla katter! tur är är 6 st blinda och döva :P
ikväll ska jag bara ligga på soffan och titta på tv och ev lite family guy.

 

ps. jag älskar family guy!

Nudlar i all ära

ÅH vad jag är trött, helt slut och har ont i ryggen, Idag ska jag vara Hemma själv då sambon ska iväg med sin dator och nörda hos en vän i stan.

Jag ska käka nudlar idag haha underbara bugettmat. jag fann riktiga nudlar som va importerade från thailand, så jävla mycket bättre än skit nublarna som man kokar upp och som blir helt geggiga. detta är nudlar som man lägger i varmt vatten och som blir fan HELT PERFEKT!

 

men nu ska jag inte dra utt mitt morgon inlägg med informatiopn om nudlar. dags att käka frukost och kolla till kattungarna.

 

Silly sleepyhead

ne nu jävlar ska vi sova! vi är sjukt trötta. så kort och gott...

Varför jag älskar Danmark

Åh jag hittade en gammal bild från mitt första besök här i danmark när jag träffade min smabo. en bild jag tog med hans kompaktkamera från bilen. det är en bild tagen just innan man kommer in i Fredrikshavn där båten går från. en bild ut över havet! älskar denna bild. ÄLSKAR den. påminner mig hur mycket jag älskar Danmark.

 

ps. jag kallas Ako om ni undrar

Sambons foto skillz

Idag kom sambon inrusandes från trädgården med min kamera i högsta hugg och ville visa mig en sak han hitta :P snacka om att vilja fånga något på bild :P visade sig att han hadde hittat en snabb jävla ödla utanför som han han ta en bild av. jag hjälpte han och pissa up den lite i photoshop. mest basic färg kontrast osv osv

här är hans bild. gillar den faktiskt. han har lärt sig att fota i läga A där shutter speeden ställs in automatiskt.

Stolt 6 barns mor

Åh jag kan inte slita mig från köket där vi har Siskas lilla låda ståendes. ny har kattungarna torkat och är helt slemfria och man kan börja se vad för färger dom verkligen har. gud va fina dom är. när dom börjar öppna ögonen ska jag ta bilder på dom en och en.

här är först en bild på hur det såg ut tidigare ikväll.. slemmigt och äckligt. men det är ju hela ljuva grejen med födsel. slem blod och moderkakor överallt. man kan här inte direkt se exakt vad för färg alla har. tror dessutominte att alla är med på bilden .. svårt att se i smeten.

 

här är en anna bild där jag satte ut nummer på alla kattungar och skrev lite hur dom just nu ser ut.

 


1: helt gul tigrerad

2: mycket mörk gul med vitt ansikte och bringa, ev helt vit mage också.

3: väldigt ljus gul tigrerad inga synliga vita tecken just nu.


4: sista fjanten ut. 3 färgad söt med gul nos.


5: sjukt snygg katt, 3 färgad med stora fält och helt vitt ansikte.

6: 3 färgad som liknar svärmors honkatt Mille väldigt mycket fast med vitt ansikte.

 

och så får man inte glömma bort en bild på den stolta 6 barns mamman

 


Vi vet inte vem det kan vara nu

ja nu istter vi här med 6 kattungar än så länge kan vara en liten jävel kvar i magen som vill ut. så 7 st!! det är Siskas första gång med kattungar. plus att det gått 2 timmar och alla är ute i stortsätt. det gick fort.

vi har 3 st gula tigrerade en av sdom har mtcket vitt i ansiktet och kroppen.
och så har vi 3 stycken tre färgade med mycket svart en av dom kan gott vara bara svart & vit.

så vi kan inte direkt säga att det är grannens russian blue som är pappan eller ej. vi fick inga gråa kattungar.
men dom flesta verkar bli långhåriga som maine coon så kanske har vi tur att det finns en långhårig hankatt i byggden :P

det blir dock inga bilder nu för siska är helt täckt i slime och blod och sån snuskigt och kattungarna är blöta och geggiga. ska vänta med bilder tills dom torkat iaf oh vi hunnit göra Siska snygg igen och bytt underlägg i hennes låda :)

men jag är lycklig! så fian är dom ♥

Nu kommer kattungarna

JA!! nu kommer våran katt Siska's kattungar, hon har gått in i förvärkar det har kommit lite slem och magen är jätta hård och hon har börjar fylla på matfabriken.
Siska är en Maine Coon hur söt som helst och pappan är grannens Russian Blue så kommer bli en massa fina ungar hoppas vi på.

← Siska ♥ Russian Blue →

(bild på siska tagen av mig, bild på russian blue är från google.dk skäms på mig)

Hur ska jag göra detta då?

Oj jag är trætt, ska snart ta på mig och gora mig i rodnign så vi ska åka in till Thisted idag, åka till rätt postkontor denna gång och få ut sambons nya skor han beställde. Jag ska fundera på vad vi vill äta idag. ingen aning faktiskt.
vet dock inte hur jag ska börja denna dagen med att skriva men ja får väl bjuda på en bild istället xD

Migrän, ett jävligt avslut på kvällen

Sitter här och lipar av att jag har migrän, gör så ont att tårarna seriöst rinner ner för kindenra. och jag kan inte hitta mina Pinex heller. måste till apoteket och hämta ut mina piller jag fick av läkaren snart. detta driver mig till vansinne.

men men annars idag så har jag hittat ett jobb som jag MÅSTE söka, ska iväg till svärmor i mrogon hon ska få hjälpa mig att pilla ihop ett personligt brev på danska. oh jag ska sätta ihop ett danskt CV.

det är ett Städjobb 33 timmar i veckan mellan 12.00-18.30 vilket är väldigt bekväma arbetstider. det är att städa skollokaler på handelsksolan inne i stan. jag vill vill vill HA det jobbet så jävla mycket. skulle passa mig perfekt!

men nu ska jag sova bort min migrän så sorry om det vart mesgt tråkigt här idag.

jag behöver en Cesar Millan

Jag sitter och tittar på season 1 av Dog Whisperer, en serie jag bara älskar. man får en helt annan syn på hur hundar fungerar. Och jag älskar verkligen att lära mig mer och mer om hundar. Jag hoppas att kunna en dag få en valp igen och kunna göra rätt från första dagen.


Vi ska snart börja hundskolan med Tea, hon har lite Issues då vi inte haft henne från valp och inget vi provat hittils har funkat.

  • Tea hoppar på folk, och då menar jag inte hoppar hoppar.. utan hon kan hoppa och dra ner någon på marken om hon vill.
  • Hon vräker i sig maten på 10 sekunder, vi har provat allt från att handmata till att lägga stor sten i mitten va matskålen så det ska bli svårare att få upp, men inget hjälper.
  • hon är helt besatt av godis, gör allt för det (vilket kan vara bra ibland men inte är nyttigt) hon är så gluffsk tt hon biter halva handen för en godis ibland.
  • hon drar i kopplet, man går konstans och ryger i kedjan för att få henne att hålla sig brevid en och inte framför en.
  • i bilen gnäller hon och springer fram och tillbaka i baksäter och stressar sönder oss, hon är INTE obekväm med att åka hon tror verkligen att så fort vi åker i bilen ska vi till skogen eller träffa andra hundar och hon går in ett frenzy mode.
  • får hon inte hälsa på andra hundar och människor när HON vill så börjar hon gnälla kasta sig i kopplet eller klättra i hela bilen. finns inget sätt att få kontakt med henne hon är helt fixerad vid andra.
  • kastar man boll med henne eller leket i trädgården får man vara bersädd att få 25 kilo hund rätt i magen eller naffs i händerna då hon vill ha leksaken eller kommer tillbaka med den.
  • hon snor mat och kartonger och sakerfrån bord och bänkar så fort ingen titar och sliter fönder allt i stycken eller äter något hon inte borde.
  • man kan inte nämna ord som "mad" "spise" "tur" i en convo när man pratar med någon så går hon in i hyper excitment och står och snurrar runt och hoppar och blir helt vild. (det betyder mat, äta & promenad på danska).
  • och hon är besatt av vatten, det är labrador delen av henne och hon kan gå och gnälla om vi bara ska ta en promenad på stranden utan att hon får plaska och bada i vattnet.

så kort och gott så har vi en hund som fått göra vad fan hon vill i sina första 8 månader i livet och som har fått många problem, och vi har provat allt. hon har väldigt mycket energi. men hur mycket vi än motionerar henne och tränar trix och kastar boll och tröttar ut henne så har hon lika mycket energi igen. plus att vi måste åka till hundskogen med bilen och trigga det energiska beteendet i bilen för att kunna motionera henne ordentligt. på vägen hem i bilen så är hon knäpptyst och beter sig skit fint. så jag rä lite meh! just nu. hon driver mig till vansinne ibland men hon är trotts allt deta en underbar lugn hund i mellan anna issies som oftast är matdags, promenad, och bilåkning. jag behöver en cerar milan tror jag. måste få ordnign på vem som bestämmer här hemma och träna henne på rätt sätt så tror jag allt kommer lösa sig.

MEN vi ÄLSKAR henne hon är vår älskade familje hund!

nu har jag babblat nog!

Ont i hela jävla kroppen!

Eller ska jag säga eftermiddag. jag vaknade 12.30 idag och har ont i hela kroppen efter ridningen igår. jag måste verkligen träna på kondisen! Men att jag har ont är bra, det betyder iaf att det händer något :P

Igår såg vi på Harry Potter and the half-blood prince och den va faktiskt bra, dock sluta den helt dumt så man måste se nästa -.- så typiskt. ska se om jag kan hitta någon annan bra film att kolla på ikväll.
nu ska jag hitta något att äta.

Aj aj aj!

Nyss kom jag hem från ridlektionen på Nordthy och jag har fått världens ridskv i skrevet! haha. Jag va dum nog och inte tänkte på att jag red i string. vilket är en bif no no. grannie panties från nu och frammåt tror jag! Idag fick jag rida en liten Haflinger kille som hette Mr. Bean. sjur trevlig häst. har eget go, men var enligt en so jobbar där väldigt rå. jag hadde problem med att svänga ibland. rida på volter med han när man inte känner han va en mardröm böjer man för mycekt drar han åt andra hållet. det va en teknik att mästra. hadde dessutom svårt för att fatta gallop, han ville gärna skentrava lite, men han va itne så tränad på gallopfattningar ännu, men skulle tydligen räcka med att trycka lite med innerksänkel.

men men efteråt fick mitt ego en STOR knuff!! Tror hon är en av dom som håller i klubben helt och hållet (inte så bekant med vem som är vem ännu) hos rider iaf i samma grupp som mig på sin häst. hon sa iaf att jag va den som hon sett rida Mr. Bean bäst av alla. och att jag ska fortsätta rida han och lära känna han. vilket jag blev glad över. han är lite rå, sprallig och livrädd för piskor/spön. men fan va snyggt han går när han verkligen går bra. ryggen kom upp och man kände att han arbeta och gick skit fint. en häst jag GÄRNA lär känna bättre.

men men långt inlgg det här, och vart lite tyst som vanligt. men ibland händer det helt enkelt inget på vishan i danmark. och jag och sambon ska lägga oss på soffan och kolla på senaste Harry Potter.
så jag säger faktiskt godnatt nu!

Fick hem mitt paket från E.L.F

Yrvaken som vanligt men fick vakna till att det knackade på dörren sambon kommer tillbaka med mitt paket från E.L.F ♥ wie! det gick fort att få hem det denna gången. det va skönt, och allt va helt och i rätt färger :)

synd bara att jag ska till stallet ikväll så har igentligen ingen anledning att prova mitt nya fina smink :P men tror jag ska göra det endå. det mesta är waterproof endå :P

ska visa er senare vad jag fick hem.

Bokmal!

Nu sitter jag här och är hur jävla pisstrött som heslt, har nyss läst 5 kapitel i "Å andra sidan" (orginal titel: The other side of the story) av Marian keyes en mycket intressant bok hittils. jag ÄLSKAR Marian Keyes bäcker. har läst nästan alla. ska beställa hem "Oväntat besök på star street" och "En förtjusande man" & sist och inte misnt "Sushi för nybörjare" trotts att jag har sistnämda på danska. tror jag måste läsa den på svenska först haha

och så kolla jag runt lite till visade sig att det finns två bäcker till "Under täcket" & "Tankar från sängkanten" som jag heller inte har ännu.

Har en hel hög med bäcker jag måste läsa som jag fick av sambons lillasyster när jag först flyttade till danmark (alla svenska utom 2 på engelska)


men men nog pratat om böcker och mer sömn!