Change of mind

Ja då står man här efter påsklovet och har kommit underfund med att jag inte alls vill hålla på med mat eller utbilda mig till vad jg gör just nu. Jag ska fortfarande gå klart grundförloppet Mad til Mennsker som är introt på min utbildning men efter sommaren har jag stora planer på att hålla mig till det jag inte kan leva uta.... djur.
Jag ska försöka komma in på grundförloppet på Lantbrugsskolan här i området och utbilda mig till djurskätare till häst eller zoologiska djur ... eller mitt nu udda med faktiskt lockande val... ko-bonde eller bo-bonde assisten :P
Ja menar problöemet här är ju att man SJÄLV ska finna en pärplats för upp till 3 år eller så. man får ingen hjälp med ansökningar eller något skit från skolan. allt är på dina axlar.

Varför kobonde? säger säkert många nu.... ja Det finns SJUKT mycket praktiskplatser/lärlingsplatser inom just detta yrket och här i bondeland så finns det många jobb inom detta till och från på danska arbetsförmedningen. plus att jag älskar hästar och kor. Det finns 4-5 olika gårdar bara inom 5km att söka lärlingsplats på. kanske är inte alla kossor, en del kan vara grisar men endå bara valmöjligheten. Orrfa mig själv för min älskade sambo och bo på skolan under grundförloppet, komma hem om helgerna. sen få lärplats i närheten och bara njuta resten av dom 3 åren jag utbildar mig som lärling.

Man får traktor körkort och ekonomi, all info man kan tänka sig om plantor och växtliv, skötsel, fodring och avel.
I nästa vecka nu skulle min lärare Anette kolla upp info åt mig och ev hjälpa mig få kontakt med lantbruksskolan så man kan få komma på besök och se skolan djuren och få en överblick av hur det går till där.

Kan knappast vänta tills min sambo kommer hem så jag kan få snacka av mig lite och berätta om allt och mina planer.

Mamma's granne's kossor <3 (eller ja tror det till och med är ungtjurar)

Leap of faith

Underbara kära fästman <3

Havet är magiskt

Idag var vi ute vid havet med ett par vänner, och jag hadde kameran med mig och tog en jävla massa bilder. här är två av dom.Garfield

Ge mig mer sommar!

Inget går upp mot en sommar hos mamma med grillen tände och hundarna som leker i trädgården och hästarna som betar i hagen brevid huset. det är fan sommar. jag skanar det. jag längtar tills vi alla ska dit.

Underbara dag

Idag skiner solen och jag svettas som en gris, åh underbara tidiga sommarvärme.
Jag är i full gång med att tvätta kläder, har ett helt berg att gå igenom.  har även tagit ut soporna och donat lite.
Men nu är det så varmt att jag kolapsar snart. Jag har ändå vidäppna fönster med korsdrag.

Igår var vi iväg och tittade på lägenheten, det va en liten kompakt tvåa som jag personligen tvivlar STORT på att den va 54kvm, min första lägenhet va på 56kvm och jag hadde 10ggr större kök och 3 gånger så stor toalett och sovrum och tvrum va helt ok size. men den lägenheten va fasen inte 54kvm. det va ren lögn vi har det nästan lika stort nu det va bara högre i tak i den andra.

men men vi gillade den endå, MEN här i danmark så måste man betala inskuld det vill säga 3 månaders hyra innan man flyttar in. det är pengar man får tillbaka när man flyttar ut igen om lägenheten är i samma standard som när man flyttar in. normalt att man förlorar ca 1-3000kr på det när man flyttar. eller i vårat fall 14.000kr för att laga ett par hål i väggarna och måla allt vitt igen. (gammla lägenheten)

Ja ja nog snackat, till saken, Våran banktant är på påsksemester just nu då vi måste låna pengar till inskulden, och så har hon som skulle ha våran lägenhet vi har nu helt plötsligt ändrat sig... kanske... hon vet inte om hon vill ha våran nu och med det så betyder det 3 måanders uppsägning för oss! TACK!

jaja så även om vi fann våran drömlägenhet att hyra just nu så tvivlar jag på att vi kan flytta förens efter sommaren iaf pga att folk inte kan hålla vad dom lovar och fuckar över oss total. (ok det va ekalt men jag är bara besviken och ledsen ver det, lite förvarnign kunde man ju få så man slipper springa och elta lägenheter som idioter och se en massa fina man vill ha och sen kan man inte flytta iaf)

Ne nu ska jag nog fortsätta städa, vet itne om folk här runt om läser min blogg, den är ju kopplad till min facebook. jaja nvm :( Osynlighetsdagen!Grillkväll

Nu är man hemma efter lite grillning hos Jake. det va ruskigt gott och trevligt sällskap.
Hoppas på en massa grillkvällar framöver.
Nu ska jag spela lite Leauge of Legends innan jag ska se lite snabb tv och sen sova.

bjuder på min smygbild jag tog hos Jake.

Canvas marerial

Igår vad jag ute och fiotade hos min svärmor och då fick jag ett par riktigt snygga bilder som jag sedan provredigerat mig fram till olika effekter.. ... varför? Jo för jag vill ha fotokonst som jag själv tagit och göra stora framkallningar på eller till och med canvas och ha upp på väggarna.
En av mina favoriter som skulle passa till vårat vita & lila tema i sovrummet är denna.

 

Jag bara ÄLSKAR den. ser det framför mig hur denna skulle se ut i en snygg ram eller på canvas! UFF!

skulle ge hela sovrummet ett helt annat intryck. sån simpel bild och simpel redigering så voila så har man en snygg tavla. har massa bilder av samma motiv fast olika vinkar och skärpedjup. skulle vara skit snyggt att få ett par av samma tema och ha i tvrummet också. kanske ska jag ut i skogen och fota granat och träd.

Out of it

Sommar-"plågan" i mitt hem!

Så jävla bra.

 

All natural

Idag har jag sminkat mig naturligt så det framhäver mina vackra ögon!

Daim Pear Dream

Oh idag när jag gick förbi affären så fann jag en ny Daim.   Pear dream. den var verkligen SKIT god :D jag abra älskar päsonglass och tillsammans med daim va det verkligen en dröm :P

Denna kan jag starkt tipsa alla att smaka på för den är bara för god. Sommarens stora favorit :)kl 14.00 nu ska jag ta bussen till stan. kan knappast vänta, jag vill se hur lägenheten ser ut!!
Kommer vi att flytta dit osv osv.. massa som behöver svar just nu :P

Mysdag hos svärföräldrarna.

Har vart hos svärföräldrana idag på lite tea och mackor i solen. alla katterna va ute och lekte i trädgården och det va mysigt som bara den. Nu på kvällen har vi grillat och myst oss lite. fast det blev lite kyligt just när vi skulle äta. Men i min mening så var det verkligen värt det. Det var verkligen super mysigt.

Jag hadde med mig kameran och hela tjosan också . så nu har jag tagit över 100 bilder idag. på katter, planter osv osv. provade mitt "nya" objektiv mitt 50mm 1.8 sjukt jobbigt att fota katter som rör sig med manuell focus och ingen zoom. men vissa gånger satt dom spänt stilla och man fick en del bra och en del halvsuddiga. Trodde jag fått en snygg bild på deras snygga färgade hankatt Ludvig men när jag fick upp den i camera raw ser jag att den är LITE suddig som om jag just missade perfekta focusen. men det är smällar man får ta :P

Här nedan har ni en bild på  deras kattunge/ungkatt Garfield. sån underbar katt.I morgon ska vi se på en lägenhet i Thisted och se om det kan vara något att ha eller ej. hoppas hoppas. (jag ska fan inte har förväntningar jag blir hela tiden ledsen när det inte vill sig)

La la Land

Jag har fastnt för nya Kingqueen låten med lazee. kommer bli min stora sommar "plåga"
Den är så bra, kan inte sluta lyssna på den.

Ensam hemma

Jag tänkte fan jag skulle blogga här i helgen. trevligt va ?
oh ja jubel och allt det där.
Sambon är iväh på Thy Party typ 150 personers Lan med alla sina polare och blir väcka hela helgen. så jag ska siytta hemma och hygga mig och städa upp lite.

Just nu sitter jag och lyssnar på lite finsk musik som alltid annars. ska snart ta mig ett game League of Legends och softa lite och njuta av ensamheten ett tag.

Just nu håller vi också på att letar efter lägenhet för fullt. Vi trivs inte i denna lilla klastorfobiska lägenheten. det verkade vara ett bra beslut när vi flyttade för vi behövde en billig lägenhet asap. men nu är det lite litet. vi är ute efter en 2rok på 50kvm eller sötrre. inte allt för dyr. det går faktiskt ganska kasst. alla lägenheter är 3500DKK och här betalar man för vatten, värme & el för sig. inte som i sveriges flesta lägenheter där man har hyra och el att tänka på. här är det hyra, plus kanske 400-450dkk el, 150kr vatten, och värme vet jag inte. kanske inte så mycket i värme men det är endå lite plus.bor man i hus är detta en mardröm, vi bodde ju i ett hus vid stranden med trädgårn och allt. 2800dkk / månad i hyra med el på ca 450dkk i månaden, vatten på ca 150-200dkk & sen sist värmen... ca 2000-2500kr i månaden när det blev lite kallare efter sommaren. men våran inkomst va det omöjligt.

men men nu är vi på jakt igen. och har hittat en HOPPAS VI! (peppar peppar)

men nog om det nu. nu ska jag spela LoL och sen slappa i soffan.

ps. jag älskar Sivir ♥

Jag ska fan bli dietist!

Har nästan ingen ork att göra annat än att gå i skolan. helgerna känns förnedrande korta men det är iaf roligt när jag väl är i skolan. just nu när vi har våran näringsassistent veckor. typ ett av de sista delarna vi ska göra innan vi blir delade upp i mindre klasser till det vi ska bli.

Idag har vi snackat om målgrupper, och variation av mat. typ att man inte ska servera pasta 2 dagar i rad, eller samma med kött, ex kyckling 2 dagar.

Här är mitt schema för resten av veckanFull rulle. Proces = ett av våra kök i skolan så i morgon ska vi laga mat. wiiie.
Idag hadde vi som sagt teorioch jag gjorde lite överkurs och lärde mig hur man beräknar BMI & BMR, då detta får hela mig att pirra av lycka, jag älskar verkligen att lära mig om näringsämnen, dieter, kalorier, proteiner osv, som dagens teori lektioner har vart om. men men BMI & BMR är väldigt överkurs för oss just nu innan uppdelningen till yrken, det kommer senare för min del.
behöver jag ens nämna att jag vill bli dietist en dag.Ne nu ska jag chilla lite på soffan innan sambon kommer hem. då ska vi laga mat, idag blir det panerad fisk och hemmagjort potatismos och grönsaker..... MUMS!