Här händer det inte mycket

Som ni kanske märkt händer det inte allt för mycket just nu. dagarna ser likadana ut

  • går och lägger mig kl 23.00
  • går upp kl 06.15
  • tar bussen kl 07.05
  • är i skolan 07.40
  • är i skolan till 13.20 just nu i köket och lagar mat.
  • tar bussen hem kl 13.40 är hemma runt 14 tiden.
  • kommer hem gnäller att mina fötter gör ont och somnar på mage i sängen och snarkar i 30 minuter
  • vaknar & lagar mat till mig och sambon
  • sen i soffläge och sappar på tv resten av kvällen ev tar en dusch när det behövs
  • och så på repeat!

på helgerna har jag så här roligt.

 

Nytt som hänt är att jag fått ett nikkor 50mm f:1,8 av sambon och ett stativ så i helgen har jag faktiskt fotat lite inomhus, lite svårare med manuell focus än jag minns då jag inte har live view och måste gnugga nyllet mot kameran för att titta i lilla jävla titthålet. då hamnar fokus fel och hela bulden blir suddig. men men jag ska ut och träna när jag väl får bättre väder och solsken.

jag har iaf stativ nu så nu får jag mer ljusa stadiga biler med mitt kit objektiv. det känns mycket mer användbart med ett stativ. lite underbart faktiskt. nästa objektiv att spara till blir not ett 70-300mm zoom zoom zoom provade det på en D700 i butik oj vad njutbart det kändes. men det blev trots allt ett 50mm 1,8 då jag ville ha ett ljusare objektiv men som sagt ingen zoom ingen AF så det blir nog bara använt till vissa få saker endå :( kanske blir lite bättre när jag får massa closeup filter jag är bacronörd jag vill vara nära mina objekt när jag fotar.

 

Nu ska jag titta på The City och äta min Ben & Jerry's

Glass i stora lass

Älskar verkligen denna glassen. sådär äckligt god.

vaniljglass med sega bitar med brownies i. mmmmmm yum ♥

Ligger fortfarande i soffan och väntar på bättre dagar. är lite trött men inte trött nog för att kunna somna.

Ligger och surfar runt på h&m's danska hemsida och kollar vad som är nytt. massa snyggt dock inte på blimpen Anna  HÖ HÖ HÖ HÖ!!!

Ska se om jag kan hitta några leggings och kanske någon snygg tunika eller något. sen ska jag ev. in på føtex och se om jag hittar några klackar. dom har snygga skor för under 100 svenska kr. ett alernativ till oss fattiglappar. Føtex är lite som ICA Maxi har allt från smink, hårvård, kläder till elektronik och mat. Billigt och duger till mig.

Vi Bokade också igår in resan till sverige för oss 8 personer som ska åka dit.

I Augusto (säger inte mer) så kommer vi vara i älskade Skövde i en vecka och hälsa på älskade mamma och lillebror & självklart mormor som faktiskt fyller 80 år i sommar.

Vi kommer ha med oss en massa presenter som skulle vara julklappar som nu blir mer som födelsedagspresenter. Lillebror fyller också 24år när vi ska dit.

Kommer vara trevligt sambons stora familj får träffa min lilla familj. Sambon har dessutom LOVAT mig att han ska ut och rida en tur ner för grusvägen (beror på om mamma har ridit in Rocky ännu eller om den enda ridbara häst fortfarande bara är Error) Vi får se hur det går :) Det blir en massa grilla och sommar chill. Lovat Ida att vi ska hänga lite också ju, det kan man ju inte bara skippa. Så det blir att dra med henne utanför Tibro-bubblan och ut på äventyr :P

 

Nu ska jag nog tillbaka i mina drömmars värld och se om det har börjat något trevligt på tv ännu.

Trist afton hemma

Så här förvånad är jag att det inte är ett skit på tv på fredagar.

Jag saknar dig!

Ikväll har jag pratat med min älskade bästa vän Ida på msn. Jag längtar till Augusti nu en massa.
Då år jag äntligen tr'ffa henne igen. Hon mummlar något om att ev. komma till danmark.
HOPPAS!!

jag & ida ikväll


Bilden är lånad av Ida :D

Saknar att ha hund

En jack russel skulle fan inte vara fel att han. dom är stor hund i liten förpackning och otroligt smarta. kanske ska man träna upp en liten smidig hemreda :P

Jag bara glömmer bort

Jag bara glömmer bort bloggen. önskar verkligen jätte mycket ibland att blogg.se kan skaffa sig en android app eller liknande. för jag orkar inte längre sitta vid datorn när jag kn ligga i soffan och uppdatera smått och snabbt på bdb, twitter & facebook från mobilen.

Jag postar en massa bilder på bilddagboken & twitter hela tiden som jag inte kan posta här.
Har försökt att blogga från mobilen men det blir endast text meddelande då det inte går att söka efter bild "på datorn" / "bläddra" på telefonen. och utan bilder vad är vitsen med att uppdatera bloggen med ett snabbt meddelande :P

Jag tog mig nu tid att sitta ner en stund och tog två bilder från bdb min.

Jag igår efter jag kommit hem från middagen hos Jake & Tine



Och en mybild från ikväll. Lite levande ljus och chill på soffan med katten.



Inga jävla kvalitetsbilder men tycker endå det är skit kul att posta.
Kanske ska man lägga ett förlsag på iphoen & android app för blogg.se då kn ju vi utan svenska telefonnummer som inte kan mms'a in bilder till bloggen kunna uppdatera on the go!

Visst kan jag byta till tex wordpress osv men jag vet inget om det och hur man gör så det kommer bara faila. plus att jag faktiskt gillar blogg.se har provat allt möjligt från devote till improveme nattstad ja u name it. men inget för mig.

nu blir det mer chill.

Tacoafton & Semesterplaner!

Idag har jag suttit och surfat runt efter stugor & hus att hyra / vecka i sommar till mina svärföräldrar och hela sambons familj. för i slutat av sommaren ska vi allihopa semestra i Skövde och hälsa på min familj.

Jag & sambon hoppas kunna stanna & bo hos pappa men vi vet inte hur han bor just nu. om han har flyttat eller ej.
Vi få säkert bo hos mamma men hennes ena hund Milton äter allt så vi kommer nog inte ha en hel luftmadrass länge.
Och tvivlar på att lillebror Mikael ger upp sitt ungkarlsrum i första hand.

Men ack vad vi ska ha roligt med en massa chill, bada på skövde arena (inte har där sen det byggdes nytt), grilla massa god mat, visa runt dom i mina hemtrakter, hälsa på mamma & brorsan och alla hundar, katter & hästar.
Jag hoppas kunna rida lite när jag äntligen har hästar runt mig. Finns inget bättre än att ta en mysig tur på hästryggen i sommarkvälls-solen i den total tystnad som mammas hus på landet erbjuder.

JAG LÄNGTAR!
Utsike från mammas veranda mot utehuset & Staller, hästhagen & ridbanan



Ignorera min snygga skärning på bilden. tagen som panorama i mobilen. inte lättaste!



Nu ska vi snart städa klart lägenheten & sen blir det taco taco taco!

Finmiddag ikväll

Oh ja ikväll är jag och älsklingen bjudna till Jake & Tine på middag, vi kommer vara runt 12 personer.
Jag & sonni var hos Rasmus & Marianne igårkväll och gjorde två st stora cheesecakes till efterätt. Tror Mikkel skulle ha med sig förätt & sen tror jag Jake & Tine har ändrat menyn ca 7000ggr så det blir nog en suprice vad vi går till huvudrätt.

Jag ska bara ta en dusch och sen ska jag göra jordgubbsåsen till cheesecaken så ska vi åka runt 17.30 tror jag så vi är hos dom kl 18.00.

Jag kommer missa Melodifestivalen ikväll dock. men va inne på svt play och lyssna på bidragen ... alla är pissdåliga allihopa så jag tror inte jag missar något. Inga av dom bidragen kan mäta sig med Swingfly i mitt tycke :P haha.

Dags att börja med förberedelserna. Ska bara ringa mamma lite snabbt.

Här en bild på Buddy. min lilla vän i Italien förra våren.

Älskade Wildfire

Igår fick jag nya mobilen ♥ En HTC Wildfire Med Telia Xpress vart det. känns underbart. att slippa stenålders mobilen och få något jag kan svåra över när jag inte förstår mig på menyerna.
Fram till 1 Mars så får man dessutom 5gb data varje månade i abonemanget ås ska surfa ihjäl mig tills dess. för sen har jag bara 100mb i månaden.
Men vad glad jag är. Har lagt in alla mina 8 nummer jag har till folk. varav 4st är till sambon, mamma, pappa & lillebror. HA! ingen vill smsa eller ancka med mig när jag bor i danmark. Då vart man en för dyr kompis tydligen.


Har suttit på Android marcet och hittat lite gratisspel och andra gratisappar så som facebook, twitter, aftonbladet osv osv osv.

Vill man se mina snapshots som tas när jag är ute och springer eller bara ligger i soffan. så kommer det framöver att finnas massor med bilder på


Min Bilddagboken

Och vill man se vad jag gör så kan man hänga med på min Twitter

Kommer vara ruskigt aktiv på bilddagboken & twitter nu när jag lätt kan ta snapshot & ladda upp eller uppdatera min facebook on the go.
Synd det inte finns en blogg.se app pallar inte ligga in via webben på mobilen för att blogga. så är du nyfiken så hoppa till bdb eller twitter.

Nu ska jag gotta mig i soffan efter en lång dag i skolan, nästa vecka har vi lov, en hel vecka att slippa vakna kl 06.00. UNDERBART.

Sunkissed


sunkissed 5 by *AnnaBlomqvist on deviantART

Tand-jäveln är UTE!

YES! YES! YES!
Visst jag grät som fan när jag fick bedövelsen och skakade som ett löv när tanden drogs ut men nu är det gjort.
Det är lättare att laga eller undersöka tänder än att dra ut dom.
Jag är stolt övermig själv .. första gången hos tandläkaren utan lustgas.


Jag ska gå till samma tandläkare alla gånger. det är gångavstånd, liten klinik & inte så farligt som jag minns det. nästa gång ska vi undersöka och ta röntgen bilder igen. se vad mer som behövs göras sen ska vi fixa lite hör och där fram till sommaren.
så jag slipper tandvärk och hål i tänderna och kan leva igen!

Hallo fab kitteh

Sitter och väntar in att klockan ska bli 14.30 så jag kan få tandläkar-besöket över med.

Igår när jag satt och väntade på bussen hem så såg jag massor som hadde sneakers som liknade den modell som mina stallsneakers är av. Så nu har jag tagit fram mina nygga stallsneakers från börjes och ska göra dom lite lösare i snörningen så ska jag använda dom till vardags. kanske sätta i ett par mer diskreta skosnören är skrik-rosa.
dom är sjukt bekväma och ganska vardags stylade till looken. like like.

Annars så har jag kommit igång med deviantART igen tänkte jag skulle börja fota lite mer nu när solken tittar fram mer ute. vem orkar seriöst springa runt ute i snöstorm och drivsnö med kameran i högsta hugg. jag är för frusen för attvara fotograf dessa månader. men här är snön borta för nu solen tittar fram. dock ska det bli snö i hela nästa vecka igen ... SUCK!

Nu ska jag förbereda mig för smärta och andra splatter-hemskheter.
Dags att tänka som Hello Kitty




Tand-jäveln ska UT!

ÅH jag vart så glad i skolan idag. hadde Miljö & första hjälpen hela jävla dagen fram till kl 15.00 idag.
mitt under dagen fick jag ta 2 brudtabletter med pinex och hoppas tandvärken skulle försvinna.
Men IKKE, tror jag börjar bli immun mot smärtstillande som alvedon. hjälper bara mot mild huvudvärk nu för tiden.


Men men till saken... älsklingen skickade ett sms till mig... "du ska till tandläkaren i morogn 14.30, 500dkk för att dra ut tand och röntgen" YEY jag vart skit glad.


Tandjäveln åker ut i morgon.... hoppas jag. kan vara så ille att mina visdomständer måste opereras ut.


Jag står verkligen inte ut med smärtan längre som ni kanske sett mig skriva innan.
får kosta vad det kostar. och tar med mig mp3spelare och mitt bästa mod för att inte svimma av skräck. eller ja kanske skulle svimma så vaknar man så är allt färdigt.
JA TACK!

Ne nu ska jag kolla lite tv sen ska jag bädda ner mig och sova :)

Swingfly ♥

Nu har jag slavat för denna gången. sambon gav upp på mig och gick till grannen haha.

 

Men jag är iaf glad min stora favorit i hela tävlingen i år gick vidare.. och ja .. gissade rätt Swingfly .. ganska uppenbar öppning på detta inlägg.

 

Folk ville ha skit som silver och den där jessica. det va så dåligt att man mådde illa.. samma trista sound. jag lovar att silvers låt kunde man bara byta ut texten till och kunna få 3 olika låtar som sorgligt nog låter exakt likadant. USCH! Sen fattar jag inte hur folk kan sitta och klaga och säkert inte ens röstat. Jag kan inte rösta jag bor i danmark. så känner att jag har äran att klaga trotts allt :P Kan inte hålla med fjortis eliten om att Dannys låt va mega bra. för jag menar In this club In the club in this club in this club. fantasi?

 

Visst swingflys låt hadde detta bomchickabomchikabombombom som teddybears men den slog ut motståldet på resten av skiten han tävla mot långa vägar iaf.

 

Kommer säkert slava nästa vecka också.
Och den 26e Februari har vi även danska melodi grand prix att glo på. tur är så är dom inte lika mesiga som sverige med 1 miljoner deltävlingar och andra chanser och skit.

 

Saknar tiderna då det bara va alla bidrag på en kväll.

Denna låten med swingfly åker in på min mp3 tillsammans med en gamla underbara singing that melody

Nu ska jag kolla på lite vanlig tv och gotta mig i soffan lite.

Schlager & Cheesecake

Åh jag är redo för Melodifestivalens deltävling ikväll. ska bunkra mig i sängen framför datorn och glo via SVT play.
Lite pinsamt bara igår satt jag och klaga på twitter om hur värdelösa människor som följer Let's Dance och hetsar runt det. endå sitter jag här idag och ska slva ytteligare ett år framför tvn/datorn till årets all schlager och Eurovision.


För dom som inte har en aning om vad detta är så finner man det här!

Nu ska jag kolla till min frozen cheesecake i frysen och hoppas den snart är redo.
ska försöka få en ok bild på den och lägga upp receptet tills i morgon :)

nom nom nom...
nom nom nom nom...

Lång och tröttsam dag



Jag sitter och tittar på tv med laptoppen brevid mig i soffan.
Jag har haft en kort dag i skolanmen endå lång dag.
Vi skulle slutat 11.20 idag men slutade med att vi inte blev fria förens kl 11.35 och bussen gick kl 11.40 bilket vi uppenbarligen missade. När jag säger vi så menar jag mig & Anita som är min granne som går samma utbildning som mig.
Slutade med att vi missa bussen som sagt bestämde oss för att vänta på nästa buss som gick 13.30 så vi tog en lång promenad ca 20 minuter till stan stanna på 7eleven och köpte varm hcoklad för det känndes som det blåste storm. vi hadde skit roligt på vägen vin dregglade och spilde choklad över oss och snubblade och garva hela tiden.
Underbart att få umgås med någon utan att sambon är med jämt. Anita är ine bara våran granne hon är dessutom sambons bästa väns syster. MYCKET trevlig tjej. kommer mycket bra överns med henne.
2 fredagar i rad har vi fått lite kass start på helgen förra fredagen va vi också inne i stan en sväng innan vi körde hem då hon hadde bilen. slutade med att vi fick parkeringsböter. och denna gång så missar vi bussar och spiller choklad på våra jackor. jippie!

väl hemma så la jag mig på soffan en stund. hadde sån tandvärk, och har fortfarande tandvärk.
sen vart det pizza utan ost till middag. vi körde nästan över en mink på vägen till pizzerian ... aawww han klara sif som tur va.

På tal om mind tandvärk så ska jag ringa till tandläkaren och fråga vad det kommer kosat att dra ut min onda visdomstand. det är så illa nu att Pinex (danska alvedon) inte längre biter på den och att jag knappast kan tugga min mat och äta. jag drar mig för att äta mat jag måste tugga. men kan inte leva på flytande föda för alltid. Kan hellt inter palla denna smärta längre. UT SKA DEN! trotts min extrema tandläkarskräck.

Nu ska jag fortsätta mysa och titta på NCIS med min älskling.

Bröd bröd & mera bröd

Idag va en skitrolig dag i skolan. Vi hadde Knut som lärare inne i bageriet idag. Vi fick lära oss allt om jäst-degar och fick även baka 4 olika sorters bröd.
Franskbröd, Rundstykker (små frallor), Boller (mjuka små frallor) & kuvertbröd (dekor och soppbröd)

Här nedan kan ni se bilder på dom bröd jag köpte med mig hem från dagens bak allt är gjort av mig.
Det är mina rundstykker/frallor ni vet dom som är hårda och krispiga på utsidan och mjuka och underbara innuti.
Och mitt franskbröd som är en ca 350-400g fralla sjukt gott.

Det är fan synd jag inte ska fortsätta som bagare för fan va roligt det var att baka bröd.
Men det kommer jag få nytta av som Näringsassistent också. Jag behöver kunna baka bröd till alla skolbarn och äldre på äldreboendena.



Nu ska jag slänga mig i soffan med mysbrallor och min snygga hello kitty t-shirt och titta på tv och eventuellt låta mig själv småsomna lite under täcket en stund innan middag ikväll.

ps. jag ÄLSKAR att plugga denna resturangutbildningen!

ps. jag stavade visst fel på bilden och skrev Franksbröd ... men ni fattar väl xD

Vad hænder & føtter

Då blir det lite danska æ & ø før jag ær i skolan på rast och gottar mig mec en flaska cola.
Idag har vi bara en massa teori om jæst och mjøl och sånt. snart ska vi børja kalkulera recept tror jag.
hur mycket man behøver va var sak.

Synd att bagare har sånna dumma arbetstider att jag inte kommer ha något socialliv resten av mitt liv, annars hadde jag nog pluggat till just det. men just nu pluggar jag som sagt till næringsassisten det ær typ dom som kan vidareutbilda sig till dietist osv som jobbar mest dels i storkøk på sjukhus & arbetsplatsen och lagar mat till barn och ældre.

Blir som vanligt ett bildløst inlægg då jag faktikst inte har några bilder på skolans dator. 
Uppdaterar lite senare nær jag ør hemma i eftermiddag.