Det va då fasen!

STRESS! .... igen. har vart skit mycekt med skolan. men nu har vi bara 4 veckor kvar på första huvudförloppet sen ska vi tillbaka till våra lärplatser. Det ska bli skönt för jag börjar tröttna som fansen på att sitta på röven i skolan och skirva skoluppgifter hela tiden. Idag presenterade vi våra uppgifter om Fjäderfän och tillberednings metoder och så lagade vi alla 3 var sin kyckling rett som vi fick framlägga för alla. efter det fortsatte vi och fick redovida våran uppgift om fett och äggprodukter. Kan säga att det gick bara stårlande. men det ska det fasen göra också så mycket som jag läst om alla dessa monoomättade och polyomättade och mättade fettsyrer jag läst om. och salmonella och camphylobakter och allt vad det nu heter. HUVA MIG!

I morgon börjar vi med Fisk teori i klassrummet och på onsdag ska vi ut i köket igen och laga något med fisk.
HEJ och hå vad det har gått undan. skola skola skola. det är nästan allt man får läsa om i bloggen just nu så därför bjuder jag på en bild från tidigare.

Ibland blir man förvånad

Idag har vart en slapp dag i skolan. alla andra har höstlov utom oss på huvudförloppet till Näringsassistent. vi får allt vara ensamma på hela stora skolan med en del lärare och skriva uppsatser. idag och i morgon skriver vi om mjölk och surmjölksprodukter. SPÄNNANDE!!! eller ja mindre spännande :P men måste göras.

Sen på onsdag och torsdag ska vi göra det samma fast med ost. yey! fredag ska vi ära brunch då en av mina klasskamrater fyllde 23 år idag så ska vi alla fira henne på fredag med pannkakor, hembakat bröd och varm choklad. lovar att vi sökert får stå i köket och slita med skiten själva. hur som så slutade vi tidigare idag då det bara var jag och charlotte från H1 idag så det gick fort då vi båda är väldigt målinriktade. fick fri från skolan renan innan lunch (normalt kl 13.20)

Och inte nog med det så blev jag väldirgt förvånad när det händer saker för oseriösa personer. personer som inte kan ta något i livet seriöst får åka bananskal genom livet. men det är väl något dom andra får finna ut av fram över :P

Nu ska jag dricka upp min underbara Cult Cola. det är danska versionen av Jolt. kofein koffein KOFFEIN!!

ps. bliden känns jävligt nördig då delar av mitt flota setup till datorn syns. xD fits me like a glove!

Pluggar för fulla muggar

Jag är lite inaktiv på bloggen igen, skolan börjar bli väldigt intensiv. Denna veckan började med kommunikation. så två dagar med det och så har man prövning på det i morgon när vi ska ut i köket och vara ledare för dom på grundförloppet. jag kommer få 3-4 st som jag ska sätta ia rbete i köket och hålla igång snacket med och förklara och lära dom allt jag kan ... som baloo ungefär.
och kl 11.00 PRICK så ska all maten vara färdig och stå fint uppdukat på bordet så ska vi ha en middag och stå upp inför alla och ge ett litet tal om speciellt utvalda ämnen. YEY. jag kissar på mig redan. hatar verkligen att snacka inför folk, jag är faktiskt jävligt blyg. det har jag alltid vart.

Får allt se hur det går i morgon.

Ikväll ska jag göra soppa, en Butternut squash, sötpotatis & morot's soppa nom nom nom!!!
Var nyss i superbrugsen runt hörnet och köpte allt jag behövde och fann denna boken!

 

Jag kunde bara inte motstå! ser verkligen intressant ut massa lekar och trix jag inte ens tänkt över. och skulle vara roligt och se om et är något man kan lära Dexter.

 

Men nu ska jag allt börja med min soppa om jag vill bli klar idag.

Varm höst smoothie

Så här på kallare dagar vill man bara hem och mysa i soffan med något varmt och dricka. Oftast blir det en kopp té eller vamr choklad. Men jag ville ha smoothie, men ingen kall frusen smoothie. Utan en varm och mysig en.
Då bär inte direkt är i säsong just nu så använde jag frusna bär. Jag hittade en påsa bärsymfoni i frysen jag inte använt. Det är röda vinbär, svarta vinbär, blåbär, jordgubb, hallon och björnbär. Påsen var på ca 400g bär och så hadde jag 3 dl vatten i och så kokade jag upp. när allt kokat ihop så kör jag allt i mixern till en soppa. då jag gillar när det är lite surt och inte allt för sött när det kommer till smoothies så använde jag inte alls mycket socker. man kan också använda honung.

För dom som inte gillar alla dessa kärnor från hallonen tex, så kan man hålla allt genom en sil. så får man lätt bort det.

Voila en varm och otoroligt god och simpel "smoothie" till dom kalla ruggiga dagarna.

Chili con carne på känslan


Idag bestämde jag mig för att laga chili con carne helt hemlagad. provade att inte följa ett recept som en liten prövning av mig själv och mina smaklökar.

Jag blev extremt stolt över mig själv.

"receptet" jag gjorde idag var följande.

450g köttfärs
2 gul lök
2 morötter
4 klyftor vitlök
2 paprika (gul och grön)
1 burk krossade tomater med basilika
1 röd chili utan frön
1 st packet fond du chef oxefond
2 st lagerbad
en nypa chili flakes
spiskummin
kanel
koriander
garam masala
socker
honung
ca 5 dl vatten
2 burk kidney böner
1 burk vita böner i tomatsås
salt och pepper


stort sätt stek köttfärs och hacka alla grönsaker fint i med dom i pannan/grytan och på med krossade tomater, fonden, vattnet och alla kryddor och låt koka i omkring 45 minuter efter halva tiden så har man i lite honung efter smak. sen i slutet av koktiden så i med bönorna och plocka ur lagerbladen och koka i ca 5 minuter. salt och pepper smaka av och servera med ris och bröd och ev liten sallad eller i mitt fall gurka för det var allt vi hadde hemma. Gillar man chili och lite "umpf" så kan chilisås och ev en till chili tilsättas. denna blev ganska mild i min smak.

dock kan jag lova att du kan mata hela familjen med denna portion, så vi har 4 dagars chili con carne för 2 kvar i pannan som ska sparas.

hoppas det smakar.