Tropisk gröt start

Idag är det nyår, och vi ska till svärmor och svärfar på middag ikväll.
vi får också besök av Heinrich och Amalie som ska skåla in tolvslaget med oss på landet.

Som alla andra dagar, började jag min med en skål havregrynsgröt igen, med idag provade jag något nytt.

vanilj och kokos gröt med mango och jordgubbssås toppad med kokosflingor, frystorkade hallon och chiafrön. det smakade som en dröm!





Recept tropisk gröt

1 dl Havregryn
1 dl Soyamjölk med vaniljsmak
1 dl Vatten
3 msk Kokosflingor
1 tsk Vaniljessence
1 msk Agavesirap

koka upp allt i en gryta på spisen på mellan värme så det inte bränner på.

Topping
1 dl Frysta eller friska tropiska frukter
1 st Jordgubbe

värm bären i mikron så dom tinar upp, lite varma gör inget, Blenda dom till en slät sås och tillsätt ev stevia strö eller agave sirap efter smak.

smaklig frukost <3

nu blir det en rask promenad med en av hundarna.

Gott nytt år!!!!!

Lite mör

Idag fick jag ca 30-40 minuter med hula hoop med vikter om armarna. datan vad magen bränner och armarna är spaghetti!

känner mig extremt motiverad såhär innan nyår, det kan bero på att jag blev positivt överraskad av en lat jul utan motion i Sverige och massa julmat och godis. och jag har inte gått upp något, heller inte ber något. hållt mig stabil hela julen, så nu ska man fortsätta och komma i form.

idag startade jag dagen med en choklad och vanilj havregrynsgröt med stevia, dinkel müsli och varma mosade jordgubbar med agavesirap.
sjukt gott!





receptet är:

1 dl havregryn
1 dl vatten
1 dl sojamjölk med vanilj
1 msk stevia
1 msk fettfattig kakaopulver

koka upp allt i en gryta på spisen, rör gott då det lätt bränner på pga lågt fettinnehåll.

värm friska eller frusna jordgubbar i mikron och mosa med en gaffel. (jag använder frusna då det är lättare att alltid ha hemma)
Rör ner 1 tsk agave sirap (kan uteslutas eller ersättas med stevia)

servera ihop med osötad müsli och njut.

Min älskade hund

Hon är fantastisk! <3



Julklappen

nu är ljusstakarna dekorerade och på plats på tv bordet. vi gick dessa av min kära mamma i julklapp och vi älskar dom. så underbart snygga. lite höga till tv men vi sitter aldrig i det hörnet iaf :)



just nu kokar jag en 3,2 kg julskinka som vi ska mumsa på i mellandagarna. vi kom hem i morses ca kl 05.30 efter en lång biltur från Skövde.

nu tänkte jag starta Tv:n och leka med min nya julklapp. jag fick ju en ny mobil, en Sony Xperia ZR av tomten. underbar är den!

Vi är framme i Fredrikshavn

Så har vi kommit så långt som til Fredrikshavn och väntar på båten. Det är så mysigt att sitta här i bilen och vänta på att få köra på båten. Det är många här idag, så det blir fort upp och hitta sittplats.


Nu väntar det bara 3 timmar på båten mellan Fredrikshavn och Göteborg. Och sen ca 2 timmar bil till Skövde. 
Vi kommer båda sakna hundarna och katten där hemma. Sonni har redan hunnit ringa hem och fråga hur det går med hundarna. Men det tror jag kommer gå fint.


Reser till Sverige i morgon

Idag har det vart en lång dag på jobbet, det va julavslutning, och vi lagade julbord till våra anställda, efter det rengjorde vi köket och gick över till Delta avdelningen dör vi skulle fortsötta med och tappa öl på flas till alla anställda, och hämta våran julklapp. I år va det en madlåda med diverse delikatesser, som olivolia med chilli, choklad och pistachcream, örtsalt, vitt och rött vin och en massa andra små saker. spännande, men förra året va det mer godis i lådan än i år, så lite besviken är jag allt hehe.
 
Om en stund ska jag gå och lägga mig för kvällen, för i morgon väntar det en lång resa mt sverige och min familj inför julen.
Det kommer blir hur spännande som helst, jag ser fram emot det något enormt! Har inte vart hemma i svenskland på så länge nu, far min och mina syskon var här i sommras och njöt av det tropiska danska sommriga väder.
 
Kommer vara hårt att lämna djuren hemma, men sonnis familj ska passa djur och hus medans vi är borta. vi ska istället hem till et hav med golden retrivers hos min mamma. hela 5 stycken stora bjössar. vi ska ut i julrushen i skövde och köpa julmat och sista julklappar.
 
åh älskade skövde, vad jag har saknat dig! (också er Tibro och Tidan)
 
Denna gång har jag också mitt körkort, så kommer känna mig lite mer fri, även om Sonni alltid kört när vi vill någonstans. Jag bjuder på en bild från sist vi var i sverige, och avslutar med ett godnatt ocg sov så gott.
 
 

Ny bloggdesign

Nu har jag fått tummen ur och lekt lite med mitt älskare photoshop och väckt mina ytters begränsade kunskaper i html osv och piffat upp bloggen lite. tänkte det va på tiden att få mig en egen design igen och inte en gratisdesign.
det kändes så opersonligt.
 
Det blir bara en kort update ikväll, för nu ska jag i säng, ska upp tidigt i morgon och iväög till sista dagen på jobbet innan julsemestern :) det ska njutas!
 
 

Julbak och julmys

 
Jag kan säga er det, det luktar verkligen jul i mitt hem! Idag har jag bakar bröd till frukost i morgon, samt lussebullar a la kanelbulle.
Jag bara älskar när det luktar saffran och nybakat, jag blir helt fylld med julkänslor. 
 
 
Vi har fortfarande inte fått våran första snö här i Danmark, vilket jag är lite besviken över.
Vi diskuterade det milda vädret på jobbet, jävla märkligt att man kan sitta utanför den 13 December i bara hoodie. 
 
 
Nu sitter jag iaf i soffan och njuter med en massa tända stearinljus och brasa, medansvar jag ser på tv.
Jag älskar julen. 
 
På lördag nästa vecka ska jag och Sonni till Sverige och besöka min familj över jul. Vi ska ha en dansk-svensk julafton när det komme till maten. Det blir lite dansk flæskesteg och medisterpølse och svenska köttbullar, skinka, prinskorv samt Janssons. Kommer bli hur fantastiskt som helst, vi blir också hemma hos mamma på landet i år, det blir bara mig, Sonni, mamma och mormor där hemma. Lillebror och hans flickvän åker till min moster som vi normalt gör, och pappa skulle komma men Hanåker till Norrköping till faster Tuula. Vi firar jul med han dagen efter.
Nu ska jag fortsätta mysa! Godnatt!
 




 

Hela huset stormar



Just nu har vi stormen Bodil på besök i lilla Vust. 
Får lite ont i magen av tanken att köra bil i det här väder i morgon.

Ikväll kan jag inte göra mycket annat än att vitta hemma och se på tv. 

I morgon är det jobb och sen hem för en underbar helg, får se vad vi hittar på. Kanske ska vi ut och äta resturang igen :) ev. Ska jag ut och köpa julklapp till mormor och pappa.