Min Trine <3

Smärre panikattack på körlektionen

Idag har vart en jobbig dag. Allt började med att jag vaknade helt skeva tider och kunde bara inte somna om, upp till bussen kl 05.40, Väl på jobbet visade sig att det va enormt massa överarbetare i helgen som skulle ha sina beställda matlådor från oss i köket, bara att börja gå igenom alla beställnings sedlar och börja räkna opch förbereda och packa skirva namn och gruppera dom efter fredag, lördag och söndag.
 
STRESS!
 
På toppen av moset så blev det extrem stress på deras lunch idag, då vi serverade hemmagjord pizza stormades matsalen med folk och vi han knappast stänga ugnen efter oss innan vi skulle ha en ny pizza ut!
 
När man väl va ledig för dagen så skulle man med bussen ner i stan och möta upp min körskole lärare Lasse för idag va min debut i trafiken på avlägsna vägar ut på landet. MEN mitt i allt så plingar bilen att vi ska tanka, så då fick man stel och panikartat köra in i centrum i fredags rushhour, kan säga att danska rondeller är inte min grej.
 
I Danmark har man en blå eller röd markerad bana som betyder cykel och moped spår. den ligger ut med de flesta vägar inne i stan, också i rondeller. så i Danmark är det inte dessamma som hemma i sverige med rondeller, här är alla små skit rondeller som skapar med trafik kö en ett rödljus. och cyklister och mopeder har föeträde i rondeller vilket betyder att du ska stanna titta efter cyklister och bilar, är det fritt så kör man, man ska blinka svänga och titta bakåt efter nya cyklister som kan komma i full fart samtidigt som man ska svänga.
 
Jag klarade inte den där svänga delen, va så fokuserad på att se efter cyklister, och blinka och byta gear att jag glömde helt att svänga.... 3 ggr fick Lasse rädda mig genom att svänga för mig. Tack Lasse.
 
MEN utöver att jag måste träna med på stressig centrum körning så kör jag uppenbart riktigt gott... lite långsamt i början. bara 60km/t för det va en smal kurvig väg utan mitt sträck så va lite nervös, men efter en stund så lossnade allt och så fick jag svårt att hålla mig under 80km/t som är max hastigheten :P samma gällde inne i stan där det bara är 50km/t ....
 
Stressig en liten stund men efter en smärre panikattack på bensinstationen så givk det lite bättre i nästa rondell, fortfarande inte bäst men bättre.

Men nu till dega delen!
Jag sitter nu hemma helt i koma efter en jobbig lång dag och spelar lite PS3 och Gran Turismo och funderar nu att gå i säng.... kl 22 en fredag. det är lite sorgligt. Men i natt fick jag bara inte sova ordentlig. Så nu ska hundarna ut på en kvällskiss i trädgården och sen blir det att krypa ner i sängen och soooooova. Och sova ska jag göra!
 

Bli frisk

ekologiskt té med vanilj och Kokos och C-vitamin brus med hallon smak. orkar inte vara sjuk mera!Påbörjat och skrämmande

Nu va det länge sen jag uppdaterade här, Ligger hemma sjuk för tillfället har haft en riktig besvörlig förkylning och aldri släpper, Har redan smittat S för han gått hemma med mig i helgen. Men vad kan man göra. Var hemma från jobb idag och blir hemma i morgon också, för det går inte att få något gjort om man ska snyta sig och tvätta händerna var 5 minut och dessutom bli helt anfådd och känna svimmel av minsta ansträngning.
 
Men men vitaminer, te och massa vila är vad jag kan göra åt det just nu.
 
Utöver det så har jag faktiskt börjat med mitt körkort!!!!!

Åh vad jag är nervös och lycklig över det. hadde min första teorilektion i Torsdags och det gick som på räls, har 2 stycken teori denna veckan och på fredag ska jag till en bana med kärläraren och en annan tjej i min körklass. Vi ska få en hörlur och en bil var och så ska vi köra runt på denna bana som liknar en gocartbana och få kärringstopp och bli frustrerade. JO vi ska köra bil för första gången. Lite rädd, nervös är man allt men tror det kommer att gå bra.
 
det är planerat att vi ska skriva teori och köra upp den 24 April, här i danmark så får man inte övningsköra med civila som i sverige, och uppkörning sker med en polis. Min körlärare är barea 32 år gammal och hur rolig som helt. han får en att inte tänka på att det är läskigt och han förklarar all teori hur simpelt som helst. Samma körlärare som S hadde när han tog körkort.
kommer kosta min 11.500 danska KR sen är det ju inte säkert det är nog då får man köpa till extra körlektioner osv.
 
 
Kan iaf säga att det är lite utmanande på ett roligt sätt att ta körkort på danska, dessutom blir vi den första gruppen som får det nya snygga EU körkort som är blåvitt och inte rosa som dom flesta körkort är :)
 
men nog om detta nu. för nu ska jag slänga mig i soffan igen eftersom jag börjar bli lite yr av att sitta här.
Godnatt darlings!

Middag till en boss!

Ska snart till affären med S och köpa lite saker som saknas till middagen ikväll. idag blir det köttfärslimpa med potatis sås och rödavinbärdgele och grönsaker :D
 

Middag som är varagslyx om något för mig. ÄLSKAR köttfärslimpa!
 

 

Utöver middagen har jag blivit ägare av en SKIT söt liten kanin hane dvärgvädur. sötaste i hela världen.
bilder på han kommer ev lite senare eller i morgon :D