Lastpalls soffan är under konstruktion

Har vart lite tyst här ifrån sen Sonni fick semester. Vu är i full gång med att göra en stor hörnsoffa av lastpallar till tvrummet. Än så länge har jag sytt alla överdrag och kuddar som vi ska använda. bara det har tagit 3 långa dagar bakom symaskinen (jag är inget proffs).
 
Men jag börjar bli nöjd :) Soffan blir en ljus/mellan brun sists som är gjor av en resårmadrass och en memoryskum-toppmadrass. och så köpte vi huvudkuddar på IKEA för 9 kr styck som vad 60x70cm dom är skit platta och tråkiga men vi sydde bara ett fodral som va 50x60cm så puddade dom upp sig lite :)
 
har öven sytt några udda lappkuddar för det är alltid mysigt att ha lite små kuddar också. allt är lite mix and match på dom men ska nog komma till användning.
Pallarna ska bara målas färdigt idag så tror jag att soffan står färdig i mrogon eller övermorgon :)
 
Det är ju lite av entrend hemma i Sverige att göra soffor av lastpallar utomhus till terassen eller altanen. har ännu inte sett en i Lastpallsgruppen som har gjort en innomhus så ska blir spännande att få dela mitt resultat där.
 
här är en serie med bilder över hur det har gått in till vidare.
 

Selfie bomb

Jag sitter lite vid laptoppen och den har webcam, så jag fan en sida online som man kan ta bilder med sin cam. det blev till lite selfies! det var länge sen jag tog webcam selfies till bloggen.
 
Jag passade på att prova röda läppar, då mitt paket från E.L.F kom idag. Detta är Crimson Crush Lip Stain, med gloss över. En underbart härlig sommar färg för den som vågar lite färg :)
 
Idag är det dessutom æver 32 grader i skuggan här i norra Danmark. helt sjukt varmt! man kan nästan inte vistas ute.
 

Sommar i Vust

Delar med mig av 3 bilder från ett par veckor sen jag var ute och tog med min mobilkamera. Detta är vad vi kan se från sovrummet och ute vid brevlådan. Öppna marker och fantastiska solnedgångar.
Jag älskar Vust.
 

Kaos!

Jag fick gjort ordning i råttburen, och hängmattorna blev nytvättade. Tänkte jg skulle bjude på dom här bilderna, som beskriver lite vilket kaos jag ger mig in på när jag är helt själv på kryckor är det inte lätt.
 
Något som var jäkla svårt själv va att få i alla hängmattor igen. jag fick ju hänga igenom toppen av buren och jag hadde en råtta i tröj-armen, enn i nacken som putsade mitt hår och en i min BH medans jag fiffigt försökte nå alla krokar till hängmattorna. Men till sist gick det.
 
Jag snappade till mig blomsprutan idag och provade att psraya hampen med lite vatten innan det fikc komma in till tjejerna. dom brukar gräva så när dom får nytt och kanske dammar det lite när dom gjor det. så vipps så damma det fan inte iaf, och hampen luktade skit gott, nästan som det regnat i skogen.
 
Nu är jag till den delen helt utmattad, och det är tur att jag inte ska laga mat idag.
Jag har en mission kvar att klara av idag och det är att få disken in i diskmaskinen och sätta det rena o skåpen.
 
Stolt är jag allt. Nu blir det först lite mat.

Nya designen är uppe

 
Nu är den färdig. det tog sin tid, men igår satt jag uppe till klockan helvete inatt och gjorde den färdig. Om man finner några små fel så säg gärna till, så kan jag fixa detta :)
 
Idag står det tvätta kläder och göra i ordning i köket, jag har mad från igår färdigt så jag ska inte stå och laga mat idag. Ske också ev gå igenom alla fina vin glas vi fick av svärföräldrarna , får se om dom får plats i vårat vitrin skåp.
 
Råttburen får sig en omgång idag och alla hängmattor blir tvättade. Jag fick också känna på lukten av dagen efter blomkål hos mina råttor idag. Blomkål var en hitt, bara inte för oss som ska leva med stanken dagen efter :) hehe
 
 

Lets do this!

Nu ska jag fasen bli färdig med nya bloggdesignen!
 

Nu ska det inte kosta skjortan

Just nu sitter jag här, fortfarande i pjamas som jag tog på i morses. ibland saknar jag verkligen att ha något jag måste varje dag, som ett jobb.
Jag har påbörjat fysioterapi inne i Thisted nu, och jag har fått en massa övningar att prova på här hemma.
En av dom är att jag ska cykla på motions cykel i ca 15-20 minuter om dagen, problemet är bara att jag ska helt upp på övervåningen hos mina svärföräldrar. en brandt jäkla trappa är det med kryckor, så har bara cyklat varannan dag än så läng iaf. Fick iaf lite blommor från hennes trädgård sist jag va där. så fina så!
 
 
Annars går allt frammåt, på fredag är Sonni's första dag av semester i 3 veckor. och redan den 22-29 Juli kommer min älskade lillebror och hans flickvän på besök här i danskland. dom har med sig ramar från dollarstore, falukorv, polarknäckebröd och ostbågar.
Det sistnämnda får jag se hur det går nu när jag är inne på min mycket strikta diet.
Jag har iaf gått ner hela 8 kilo!! wooooot!
 
Utöver det har jag fått besked om att min älskade lilla Harriet kanske har luftvägsproblem.
Hon gör ett ett litet kuttrande ljud ifrån sig när hon är uppe hos mig och myser och utforskat världen. Men annars är det inget, har hållt koll på dom i 2 dagar nu, och hon leker med dom andra och är uppe och far runt i buren osv. emn inget missljud. det är BARA när hon kommer upp till mig. vilket jag tycker är lite konstigt, om det nu skulle vara problem med luftvägarna. men får se, om det inte ändras ringer jag för säkerhets skull till vetrinären och frågar henne vad jag ska göra. tycker vara alla i sånna där facebook grupper överreagerar och springer till vetrinären för ingenting och så kostar det skjortan eller så övermedicinerar man sitt djur.jag tar till vetrinären när jag märker av och ser att dom har det dåligt. men om dom fortfarande leker och har det bra äter och dricker så har jag det att då är inte mitt djur så sjuk att dom ska till vetrinären.
 
Harriet nosgos! ♥
 

Nytt råttfoder

Idag fick jag en leverans på 10 kg råttmat. Tjejerna är glada. Hoppas det håller ett tag iaf :) jag har beställt på zooplus.dk
Dom vart jätte glada och helt lyriska då jag också hade beställer en tunnel man kan dra ut och böja som man vill. Den fick dom i stället för det lilla papp-hus dom hade innan. Har ingen bild på röret så det kommer i morgon.

Men såhär såg påsarna ut, dom kom i 5 st små 2 kg påsar.


Och för att jämföra med det jag hade innan som jag köpt på LUX-shoppen.dk så är det nya i den bruna skål och min gamla i metallskålen. 


Mina råttor är inte så förtjust i torkade rotfrukter som det är mycket av i den gamla. Och det är färskvatten räkor i den nya och mjölmask i den gamla. Det är också nötkött och svinkorkat i den nya. Det är mer protein i den nya och ett mer balanserat fettinnehåll.
Jag är nöjd så nu får vi se vad tjejerna säger. I botten är den ju nästan samma. Och mina gamla råttor älskade sån här tråkig blandning :)

Min nya SpiralFix

Igår köpte jag mig en spiralfix. Efter jag på senaste blivit lite inspirerad av Raw Food.
Jag är otroligt glad för den, jag köpte den så jag kan göra zoodles :)
För dom dom inte vet vad det är så är det "pasta" strimlor av zucchini.


Här är den lilla sak. Skit smidig.
Igår var jag ju självklart tvungen att prova den, och jag gjorde mig en morots sallad med lime, och här är resultatet.


Otroligt lätt att använda och gör maten mycket inbjudande.