#SELFIE

Fysioterapi och totte-mys

idag var jag iväg till fysioterapin och började jobba med mitt knä. ska dit i morgon igen, redan efter idag gör det så ont att jag inte ens kan sitta normalt i soffan.

när jag kom hem och Sonni åkte till jobbet, så passade jag på att mysa lite med tjejerna. Harriet är en så uppmärksamhets-egoist.

Perle dissade mig totalt idag hon ville bara ligga i sin sputnik och fortsätta sova. medan Nami hadde mat-frossa och ville inte dela med sig.

underbart att se mina tjejer växa upp. 4 månader är dom nu. finns inga bättre. <3
bjuder på lagrade gamla bilder, då jag inte hadde telefonen på mig idag.
Jag väntar och väntar

Idag skulle en tjej från fysioterapi ringa mig och berätta vilka rider jag ska möta upp.
Hon ringde mig igår och frågade mig snällt om jag ville ställa upp och låna ut mitt knä till hennes 2 dagars examen.
 
Självklart säger jag "Ja" och hon förklarade att det skulle vara 24-25e juni och att jag skulle få närmare information och tider idag via telefon. Hon har fortfarande inte ringt mig.
Men kanske va det stressigt idag och hon ringer i morgon.
6 veckor aka annars min återuppträning av knät ta, säger dom iaf. Kan inte böja på mitt knä mycket utan skenan. Det låser sig.
 
 
idag står också vågen på -6kg Och jag är så jävla stolt. 
2 veckor har gått, och allt jag gjort är att minska fettintag till dom nyttiga fetter som fet fisk och mono- och fleromättade fetter, och gått totalt socker torka, mitt socker kommer från frukt och en enkel paket med ren stevia till mitt te ibland.
 
Jag är ju inte direkt mobil, men jag försöker röra mig så mycket jag kan.
Äter mycket komplexa kolhydrater och som sagt, noll tolerans till raffinerat socker, mättade fetter.
 
Det går fint. En del tror väl jag år helt körd i huvet, men det är vad jag tycker passar mig, jag äter frukost, lunch och middag och försöker att inte små äta i mellan. Det hjälper att dricka mycket mineralvatten/ bubbelvatten, det stillar överdriven hunger.
 
Nu blir det lite soffläge med hundarna innan jag ska börja laga middag.


Vilken underbar dag!

Idag kom min skena av. Och jag fick veta jag ska gå på ca 6 veckor fysioterapi och träna upp mitt knä igen. Jag får inte springa eller lyfta tungt på 8 månader. Så jag ska hitta ett annat jobb än i ett storkök.  Mitt knä ser fortfarande väldigt svullet ut men det är som ren känsla av frihet att inte ha don joy skenan på mera. Lättare att gå/stödja på benet nu.
 
När jag kom hem hoppade jag ut i trädgården och lekte med med hundarna i sommarsolen,  och passade på att ta lite selfies med det nya håret :)
 
Nu bli det till att se lite mer tv och njuta av resten av min kväll :)
 
 

Ny hårfärg

Igår fick jag en ide om att äntligen få färga mitt hår. Det slutade med att blondera bort det röda i mitt hår igår. Fick hjälp av söta rara Amalie, Tusind Tak! 
 
Jag gjorde en extra blonderande idag, för att jämna ut det hela lite. (Jag vet det är skadligt för håret) det blev till slut så här. 
 
 
Den första bilden var från i förmiddags efter andra blonderande, och dom 2 andra är efter min mörkblonda färg kom i.
 
Jag ska försöka få en mer rättvis bild av det i veckan. Det är lite mörkare än vad min fantastiska iPad front kamera visar. Men jag är skit nöjd, lite ovanligt men det blir bara snyggare och snyggare i mina ögon. Nu ska mitt hår få växa och bli långt, ska toppa mig till början av Juli.
 
 
Förutom håret, så är morgondagen en stor dag för mig! Det är dagen jag hoppas min skena på benet kommer av, 12 veckor med knä skena kan nu stötta lite på benet. I morgon är det besök på ortoped kirurgiska avdelningen och ska möta en knä specialist. Hoppas han har goda nyheter.

Menyplanens första dag

idag började jag på min egen. designade diet för att gå ner ett par kilo. är redan lite i förväg med viktnedgången med små -3kg.

Så nu blir det sockerfritt och fedtfattigt, med bestämda mängder/ måltid. och med ett belöningssystem där jag får unna mig sundare versioner av gott till helgen (med måtta)

idag blev det en grillad nötfärs biff (max 12%) med rågbröd och en sallad på rivna morötter, spinat och persilja.Tredje köttfria dagen och ren motivation

Jag har utan att tänka över det haft 3 köttfria dagar. Sund mat självklart.
Varje dag har talltiken (eller madlådan i mitt fall) vart 75% fylld med sallad. med en bas av frisk spinat och persilja. ÄLSKAR spinad och persilja. Till detta har jag haft bakad potatis eller sötpotatis. lite enformiga 3 dagar.
 
Men detta fick mig idag och tänka lite på hurjag lätt kan göra lite av en menyplan till mig själv igen och hålla mina måltider på maks 250 kcal / måltid. vilket gör att jag fortfarande kan göra sund snacks till helgen utan att skämmas.
 
Sedan sista sjukhusbesöket har jag börjat gå lite mer på kryckorna igen, det är hårt jobb kan jag säga. MEN det gör att jag kan röra på mig mer, typ att komma ut till brevlådan och igår vad jag i stallet och "hoppade" runt. och då jag får stötta lite mer på benet nu sen sista sjukhusbesöket gör det att jag kan "gå" med kryckorna. i morgon har jag en mission. jag ska gå/hoppa upp till slutet av våran mark/åker ut med vägen. detta är över 150-200meter. vilket gör det till bra motion medans jag är skadad.
 
Hela vägen från huset ut till vägen där jag står och tog bilderna och sen hela vägen tills vägen börjara svänga och självklart tillbaka igen.
 

WOW säger ni säkert nu, vilket mesigt avstånd. hehe nej inte med ett brutet ben :P Motivation!
Bara på de sista 2 veckor har jag gått ner 3 kilo. Och det är utan så mycket motion som jag kan få.
 
Nu ska jag njuta av resten av min kväll och göra lite av en inköpslista och menyplan!
Ibland är det en fördel att vara utbildad Näringsassistent (det är istortsett en köksanställd dietist kock)

30års krisen kryper närmare

Nu på senaste dagar har jag börjat tänka över att jag faktiskt fyller 30 år i år!
Det är stort, man måste börja bete sig vuxet och ta tag i sitt liv, jag är en bra bit på vägen.
Jag satt och kammade igenom lite gamla bilder på mig från mina yngre dagar från jag var fnuttiga 18 år!
 
Vi börjar med mina 18 år
Jag hadde en period med rosa hår och make-up och galna garn-hår vad min stora hobby. Jag vad besatt av 9th street body piercing i Skövde, och vad där varje månad och gjorde en del piercingar och köpte nya smycken. Jag saknar min vikt på 55kg och självsäkerhet.

 
Sen blev jag lite äldre, omkring 20år men mitt hår var fortfarande lite vilt om inte lite mer fokus på syntet dreads och rött. jag gjorde mitt hår helt själv, gjorde till och med mina egna dreads och satt kvällarn och satte i dom i mitt hår. jag älskade att sticka ut. det gör jag även idag, men jag har blivit feg.
 
 
Den blev jag omkring 22-23år när jag bestämde mig för att göra riktiga dreads i itt hår. Jag fick hjälp av Frida uppe i stockholm och vi att ett helt dygn och gjorde dreads, det gjorde så jävla ont. det är någor jag saknar idag, det va så lätt att ha dreads, jag tog ur dom då min hårbotten gjorde ont och att jag saknade att äga en hårborste :) skulle jag göra dreads idag skulle danskarna skicka ut mig till Thy-lejren och kalla mig hippie. Den sista bilden visar hur mitt hår såg ut några dagar innan jag klippte av mina dreads.
 
 

Efter mina Dreads fick jag ganska vanligt hår som hölls i en mörkbrun eller svart nyans men också mycker knallrött igen, som vid mina syntetdreads-dagar. hadde långt hår för det mestam men en gång i mellan så klippte Ida av mitt hår till snygga beatles frillor och jag försökte alltid bli blond igen utan framgång. Idag är jag 29år och i December blir jag 30, Frågan är om man ska fortsätta vara trist och trikig eller om man ska piffa upp vardagen med lite roligt nu i 2014, jag tror jag kommer att vara sjukskriven en lång tid plus att jag tvivlar på att jag hittar ett jobb så fort. Kanske ska man ha lite roligt igen!
 

Snart ska dom små flytta hemmifrån

Igår fick jag lite fina bilder på våra små kattungar. dom får vecka 27 flytta hemmifrån. Det är redan 2 styckna reserverade :)

Här är våra små vilddjur.
 
Grabb 1 "gandalf" & Grabb 2 "Pfeven" (dom är reserverede)
 
 
 
Grabb 3 "batman"
 
 
 
Tös 1 "Lille-mis" & Tös 2 "Tiger"

 
Jag hoppas dom sista 2 får ett hem snart också :)