En kaka serverad på silverfatet

Sitter uppe hela natten idag, för igår så vaknade jag 15.00 och visst jag är törtt just nu könner för att ta en powernap till kl 09.00 eller något just nu. men ska pressa lite till.
Idag har jag mest suttit och degat vi åt mat från grillen för jag pallade inte vara reding hemmafru och laga mat idag. snart så flyttar vi och snart fyller jag åt. till nästa helg ska jag laga kalpos till 10 personer WOHO födelsedags middag :)

Spleat lite League of Legends ikväll med Chris han är så go som orkar stå ut med mitt nooberi och spalr med mig :) så tacksam för det, inte nog med det så snackade jag med min kaka ikväll! inte snackat med han på flera år, även om han finns på min facebook så har det lixom aldrig blivit av, vart lite ytligt snack ibland men det är en sån där varm känsla inom mig när man får kontakt med så mångagammla vänner, Ann-sofie, Tomas, Kaka osv osv varm blir jag. och jag får bara lust att ta en vecka eller två till sverige och hälsa på allihopa! hoppas jag får kontanshjälp här ifrån danmark om jag får det så är det inte så farligt att ta båten över och ta tåget någonstans. gud vad jag skanar alla.

nu ska jag ta mig ett glas juice sen får vi se om jag powernappar eller om det blir powerkoma.

ps. bildlöst inlägg men nu har jag iaf sambons webcam (som är sjukt mycket bättre än min skit) så jag kan ta en bild på mig själv då och då. folk vet ju knappast hur jag ser ut nu för tiden.

Snart smäller det

Jag är lite borta från bloggen just nu för jag har lite annat att göra och tänka på. Jag & sambon ska om 15 dagar flytta till lägenheten och vi är i full gång med att tvätta mängder med tvättmaskiner och rensar lite vad som ska slängas och vad som ska sparas och vad som ska packas till lägenheten.

Dessutom om 17 dagar så fyller jag 26 år ! kommer kännas konstigt att inte fira födelsedagen med familjen ännu ett år men jag ska prata med mamma i telefonen och det finns alltid skype, facebook & msn utöver det.
Sen har jag ju sambons underbara familj att fira med. det blir att jag & sambons storebror Heinrich kommer fira våra födelsedagar ihop i år igen. vi ska ha familjemiddag och jag ska baka en massa gott till fikat efter maten :P

Jag och sambon ör verkligen inne i en period då vi bakar... haha vi kan få för oss att baka kladdkaka kl 23.00 eller nattkakor om vi är vakna länge. Idag ska jag ner till spar och köpa sylt på sån där tub/flaska för jag ska göra små syltkakor med jordgubbsylt MUMS!

Har heller inte använt min kamera så mycket på senaste men ja ... inte haft til eller lust till det då det hänt så mycket på senaste. dessutom är datorn formaterad nu så alla mina gammla systemkamera bilder försvann då jag inte orkade spara allt. men väl i nya lägenheten så kommer det fram igen. då ska det bloggas och fotas för fullt. kommer få ett lite mer aktivt och socialt liv än vad jag har här i denna havsutsikts hålan ingen besöker :P

kommer börja träna på gym inne i stan, vi har vännerna tvärs över gatan och sambons familj någon km eller 3 ner. kommer bli underbart. just nu sitter jag bara hemma jämt... går inte ens bussar hör ute.. fyfan!

Avslutar allt med en mobil bild på gymmet där jag brukade träna som jag vill tillbaka till snart :) Det är ett obevakat gym så det är ganska lugnt där vissa tidpunkter :)

Ja då var man tillbaka

Vart borta ett tag då min dator va i stort behov av en liten putsning. Medans jag har vart borta så har det händ grejor kan jag lova. vissa bra vissa dåliga. Börjar med dom dåliga då det alltid är roligare att avsluta ett inlägg med roliga nyheter.

Vi har bara en katt kvar, den aggresiva Nikita, fast hon är snäll nu. Hunden har fått ett nytt hem hos ett par inte allt så långt från oss dör hon har dagliga promenader och 500m till hudnskog och böst av allt en hudnkompis. något av det värsta vi vart med om va att säga hejdå till Tea men det blev för dyrt att bo där vi bor just nu och dit vi ska flytta är det inte plats nog och inte tillåtet att ha djur (vi ska försöka hålla katten hemlig (så SHHHH).

Det leder oss till dom goda nyheterna. då det kommer kosta oss ca 2000 danska kr i månaden i värme nutill vinterna av att bo här så kan vi inte bo kvar hät i vårat lilla hus. utan den 1 December nu så kommer vi få tillgång till en ny liten lägenhet i Frøstrup, där har vi just nu smabons familj och runt hörnet så bor alla vönnernan i ett och samma hus. vi kommer spara en massa pengar. Jag har dessutom gett upp ridningen på Nordthy rideklub då jag inte kännde att jag ens lärde mig något och betalade ca 300 kr i månaden på att rida en häst jag inte passar ihop med. Jag ska lägga dessa pengar på busskort och gymkort inne i Thisted. nu jävlar finns inga ursäkter.

här är iaf en snygg layout av nyan med möbler osv som sambon målade i paint. (snygg jag vet jag vet!)Nu ska jag göra annat än att sitta hör så detta får duga för denna gången :P

Min ælskling ær skadad

AW! Min ælskade dator. den ær helt fucked! Sambon ska fixa den ikvæll, just nu sitter jag på sambons dator, dær av Ææ & Øø ær før lat att gå in och dra på svenska på tangentbordet, ni får helt enkelt færstå iaf :)
Idag var vi inne i stan och sambon skulle till lækaren och jag till kommunen. kl 09.00 skulle vi stå upp och upp for vi fær 30 min senare skulle vi åka, men ack jag drog på Gomorgen danmark (danska nyhetsmorgon) och inser att klockan bara ær 08.00 vi hadde båda glømt att vrida tillbaka klockan. så idag var vi uppe med tuppen haha bokastavligen!

Jag fick reda på att jag i januari kan søka kontanthjælp, men det var inte 100% sækert men jag ska sæka och se får jag det så får jag ca 9300 danksa kr i månaden FØRE skatt och hær betalar dom sinnersjukt med skatt så ca 5-6000 danska skulle jag gissa på det ær ca 8-9000 svenska. jag vet inte exakt.

Jag ska plugga danskapå heltid om jag kan och få upp min danska snabbt som bara den sen ska jag søka in på utbildning och køka CSN om jag måste. Eller till och med kan ha tur att få ett jobb nær man æntligen akn danska haha :P

Nu ska jag snart gøra våfflor inte så nyttigt kanske men well. vi har saknat våfflor.