Ingen svensk jul

Ja det blir ingen svensk jul iår. pga att vi måste flytta för att spara pengar och hela kittet nu så har vi bestämt oss för att ställa in svensk julafton. Jag vet att mormor kommer bli jätteledsen för jag har lovat henne. vi har biljetter till sverige men vi har inte råd med bensin och mat osv som behövs det kostar alltid lite speciellt runt jul och nyår.

Jag saknar verkligen svensk jul men har man inte råd så har man inte helt enkelt. får skicka julkort iår igen. ska ta lite mer jul bilder i år så familjen kan se där hemma.

här är några bilder från våran senaste jul 2008


Julmat MUMS

 

Min mamma och mina kusiner Sofia & Sara


Mamma & Mormor kollar på kalle anka


Kvällsmys med levande ljus på den inglasade altanen


Kvällsmys med levande ljus på den inglasade altanen


SÅ här ser det ut när man går ut i trädgården och tittar in.

Mycket har hänt

Ja mycket har hänt här men det är INGET jag kommer ta upp på bloggen. Dock kan jag säga att jag fick mitt WoW-account hackat. men Efter långa väntetider i telefonkö så kom jag fram till Blizzard som snabbt och lätt fixade tillbaka mitt konto och alla mina grejor. dock finner jag inget på datorn just nu. inga virus, och jag raderade hela addon mappen. men endå lyckades dom ta sig in på ett av mina konton och sno åt sig lite guld från en gubbe. men orkar itne gnälla om det. för det va fårn det kontot jag aldrig spelar på som dessutom inte ens har WoTLK.
Så det blir till att formatera hela datorn för att få bort vad det nu är. när det är gjort blir det ändra email och lösen igen på mitt battle.net konto.

Men men ska skaffa mig en sån dör lite digital keygen nycket för login för ett mer säkrare konto. dock måste jag formatera datorn inna jag gör det pga risken att dom kan se mina bankkortinformation. det vill vi INTE!

Jag bjuder på en fin bild på min och min sambo från dagen vi blev tillsammans sommaren 2009.

Snål dag & världens bästa höst soppa!

Kom nyss på att jag inte bloggat alls idag. trotts att jag var uppe med tuppen och vaknade runt 10.00 YEY. dock har detta gjort att jag redan är trött och tänker byta till mys/sovkläderna och krypa ner och titta på tv tills jag somnar.

Dagens middag blev Butternut squash & sötbotatis soppa. som jag hittade recept på här.
Jag la till 4 små (2 stora) morötter och lite svartpeppar i det och slutade med att hacka färsk persilja och böanda ner efter allt vart i mixern :) hadde dessutom 2 tekedar malen coriander och inte frön.

SUPERGOD!
dock blev bilderna sjutk dåliga hatar ljusförhållanderna i detta hus det är alltid mörkt inomhus. den blev iaf ruskigt haloween orange soppa som är ganska söt i smaken men även lite styrka från chilli underbar blandning. har en hel gryta att spara och frysa :P haha

(bilden är INTE min men jag känner mig lite laglös idag så "lånar" en från google)


men då jag är sjut trltt så ska jag säga godnatt :)

Hittade mig massa gottigheter

Jag & sambon är nu hemma igen efter en halv dag på stan och handlat mat. eller ja det känns som det iaf.
Vi Vvar på Frugtlagret som är typ blomster dokoration & grönsakshandel. köpte mig en massa grönsaker.

På väg ut ser vi att dom redan säljer julgranar utanför... då menar jag inte plastgranar utan riktiga nerhuggna granar.... FÖR FAN oktober är ju inte ens slut. jag tänker först på julgran efter min födelsedag i början av december!

På Føtex så köpte vi mera mat och grönsaker. vi skulle göra egen panerad kyckling med zuccinipasta i tomatsås. ett recept som är 420kalorier / portion, något som sambon även kunde tänka sig att äta.... MEN kom ju på att kycklinegn måste vara helt tinad om vi ska kunna panera dom bra, och vi är hungriga nu. så det blir en sista dag med skit mat, vi ska äta korv med bröd! klassist och charmigt sådär :P

Hittade även en blender på Føtex som bara kostade 100dkk så vi köpte den med så jag har något till alla mina soppor och smoothies. så glad så jag har redan lekt med min nya blender gjort en smoothie på 50/50 hallon & blåbär och apelsin/ananas/äpple juice. lätt och snabbt ... den är skit god.

Nu ska jag snart börja göra våran glamorösa korv med bröd middag.
Bjuder på en till bil från randers regnskov

Efter åska kommer solsken

Sova faktiskt i natt... eller ja jag somnade runt 06.00 men jag känner mig lagom utvilad så ikväll ska jag stänga av datorn och allt och föröska sova innan midnatt :)

kl 09.00 vaknade jag dock av att det va jätte mörka moln på himlen och så åska det utan att regna. sen 4 timmar senare vaknade jag av att sambon väckte mig då sken solen.

 

Idag ska vi in till Thited och handla lite mat. som jag skrev i natt så är jag sugen på en massa nyttiga recept och får se vad det blir.

 

Nu ska jag äta lite frukost och kolla lite tv innan vi ska iväg.

Mat mat ... mat!

Åh jag sitter här just nu (lite sent jag vet) och skriver en lista på mat vi måste iväg och handla hem. tagit fram en massa recept som vi ska prova. NYTTIG MAT! jag ska försöka klara mig på MAX 1200 kalorier om dagen nu. så har tagit fram lite goda recept som både jag och sambon kan njuta av utan att det går över 400 kalorier / portion middag. har vissa mumsiga soppor som är på 195 kalorier / portion. så detta ska nog gå bra. jag är en sucker för goda mumsiga soppor :)

någon dag ska jag FAN göra detta!!



Faktiskt INGEn aning om hur många kalorier en portion av detta är. men pga att det bara är butternut, kokosmjölj, lite lök och kryddor så tvivlar jag på att det är extremt mycket. Ser bara så jävla gott ut!
Jag älskar Thailänsk mat och är som sagt en sucker för butternut's nom nom nom.....

nu ska jag drömma om mat!
Godnatt ♥

ÅH jag är så less på Nordthy Rideklub

USCH va kasst det gick att rida idag ... igen! Som vanligt hadde jag den envisa jävla MR.Bean (det finns ingen annan elevhäst att rida) och han lyssnade inte på hjälperna alls idag han ville bara in och käka och det hadde han redan bestämt sig för innan jag hoppade upp. vi red förbi ingången och det går bra halvägs på långsiden kan han bara kasta sig helt om och spirnga till grinden igen. sen fick man han inte därifrån. Kunde gpå bra på spåret sen ska man rida ett varv på volten och när man kom närmare fyrkanten igen så vipps så stack han åt motsathåll. trotts att jag va tydlig med skänklarna och inte böjde han för mycket på volten så näpp han ville INTE!. hade verkligen ingen kontroll överhan idag. han sprang in i andra hästar som var ivägen mellan han och grinden in mot stallet en gång lta han bogen mot grinden och psrang nästan igenom hela grinden.

Det är så illa nu att jag funderar på att byta ridskola. jag menar jag har ridit i 2 månader, allt jag har gjort är ridit runt på fyrkanten och volter. har inte fått lära mig NÅGOT! anledning till att jag vill rida på ridskola är ju för att lära mig mer lära mig bakdelsvändningar, lära mig skänkelvikningar. lära mig att hoppa hinder igen. men det är verkligen bara rida runt på fyrkanten med hästen i form. sen rider alla i kaos. hästar överallt. OCH Mr.bean är enda elevähsten som jag kan rida. alla andra är shettisar eller b-ponnys. SÅ less på detta nu dom sa att det skulle komma ny hästar i september. jag väntar fortfarande. jag menar jag betalar 240 danska kr i månaden och får inte lära mig annat än att hålla hästen på fyrkanten. plus att hästen man får rida inte ens är någolunda utbildad. less less less.

Så jag ska försöka få tag på dom här STH Sportridekluben Thisted.
dom har iaf runt 25-26 elevhästar och verkar som man får göra lite mer än att bara rida runt och se fånig ut.
Sure det kostar 280dkk i månaden och 350dkk varje halvår i meldemsavgift. lite dyrare. men tror fan jag kommer uppskatta ridningen lite. just nu kväver dom min kärlek till ridning och viljan att lära sig. jag har bara suttit och väntat på att vi faktiskt ska göra något. men ikke!

hittade denna bild på Error på Ida's facebook.
han rä så fin trotts att han va väldigt tunn efter hans skada på vänster bakben


färdig!

Ute ur duschen nu. fan hadde lite för mycket olivolja i min scrub ikväll. till ansiktet va det inte för overpowering, men till kroppen så blev det för oljigt. Tog mig efigheter och tog slut på varmvattnet ava tt stå och försöka tvätta av mesta av den ojliga känslan. till slt fick jag denna ljuva underbara extremrena och mjuka känslan. det är nog det bästa häxkok till scrub jag någonsin kommit på :P pressad citron och rosmarin luktar så jävla gott tillsammans också :D antar att man kan ta citronskal också om man vill få lite mer struktur i scrubben men det ska helt torkas innan då.

Nu ska jag göra en pizza i ugnen och efter det en kopp té och titta på tv :)

Bjuder på en bild från Randers Regnskov

Hemmagjord face & bodyscrub

Ikväll är jag hemma själv igen då sambon är iväg på bio med en polare. så jag har hemmamyskväll med dusch och scrub och avslutar med en kopp gott té och allt medans jag drar på denna låt på högsta volym här hemma och sjunger och fjollar mig.

 

Jag har gjort min face & body scrub ikväll vilket INTE är för folk med fet hy.

Jag har Olivolja, socker, havregryn, pressad citron & rosmarin. dock shadde jag inte rosmarin idag så jag tog timjam och hoppas det luktade gott också haha.

 

En liten skål såhär räcker till hela kroppen den är väldigt dryg jag brukar få lite över.

Jag kan dock inte säga exakta mått av alla saker i jag går mest på känsla :P den ska bara väldigt klumpig av socker och havre med lite olivolja. scrubba försiktigt då det kan vara lite grovt ibland. prefekt att använda ca 2 ggr i månaden att mjuka upp huden och få den scrubbad.

 

nu väntar min dusch :D

Ett tappert försök

Jag satt knappast vid datorn igår, orkade bara inte. Vi vaknade sent som fasen ... 16.00! så det blev itne mycket till att laga mat, så igår syndade vi med att betsälla mat på grillen.
Jag har nyss lagt in alla bilder från Randers Regnskog och har bara orkar redigerat EN bild haha :P min favorit. det va många bilder som inte ens blev fokus på. dom såg bra ut på lilla displayen men på datorn va det bara skräp. kommer nog posta ett par skräp också. men jag bjuder på denna ikväll.

 

Sambon är inte hemma,,,, som vanligt. men inte hos vänner denna gången, han åkte i eftemriddags runt 14.00 tiden till läkaren men tydligen kom han ca 100meter hemmifrån när avgassystemet trilla av och han bara fortsatte köra tills sina föräldrar, där han nu vart hela dagen och svetsat ihop sin bil igen.

 

Så de öbrjar bli mörkt och trist här i Amtoft igen. hadde hoppats på att tidningen skulle komma idag. För sambon och jag har bestämt oss för att flytta igen... ekonomin håller inte här ute ca 2000kr i månaden i vinter till värmen.. blir bara för mycket. så vi letar liten lägenhet med 3000dkk maxhyra... görna i Frøstrup.

 

Gjorde ett även ett tappert försök till att försonas med en jätte gammal tjejkompis (inga namn onödigt med sånt) men det gick åt helvete. Öppnade mig som en jävla bok men endå fick amn korta kalla svar tillbaka. Man blir ju lite ledsen, satt och tänkte tillbaka på tiden vi en gång hade, allt va underbart, sen hamna man på kant över något meningslöst. Ren slump att jag ens börade tänka på henne. Vissa saker antar jag att man får leva med. Och tragiskt nog så är allt gnabb med henne orsaken till vaför jag så sällan kan lite på andra tjejer utan att tro att dom ska hugga en i ryggen över varenda lilla grej. Skulle inte förvånamig om hon hnu hittar denna blogg och läser detta. men jag saknade henne, gjorde väl allt för att peka åt det hållet utan att säga det rakt ut men endå så va det kalla handen. vissa kan verkligen inte släppa småsaker.

Är iaf glad att jag har min Ida nu för tiden, utan henne skulle min lilla värld rasa, hon är min pelare.

Randers Rengskog & Otålig Smärta

ÅH jag smäller av snart, har sjukt ont i magen, har tagit mina smärtstillande och ligger typ i fosterställnign i soffan med varma ridkuddar på magen och tittar på Viasat History.
Åt nyss lite frusna bär med lite vaniljsås. skulle spara vaniljsåsen men då snubblar jag mellan tvrummet olch köket och faller pladask på golvet och det va vailjsås överallt :P haha så jävla typiskt.

Idag var vi iväg på Randers Regnskov det är nästan som ett innomhus zoo. bestående av 3 stoooora kupoler sydamerika, afrika & asien, och även akvarie, fladdermus & anakonda grotta & orm & fjärils rum. sen va det gottor överallt med all från kungkobor till ödlor och sköldpaddor.

Jga tog en massa bilder med våran cyybershot kompaktkamera så bilderna är inte lika bra som om det skulle vara om jag hadde lite bättre zoom och focus med min nikon. orkade inte gå runt och släpa på den.

Hur som så var det HUR jävla varmt som heslt, varmast var nog Asien kupolen & orm& fjärilsrummet. FYFAN! jag svettades som en jävla gris. tror det va 100% luftfuktighet galet! MEN gud va fint det var där.favoriterna för mig var ormarna & alla alligatorer, krokodiler & kajmaner. Och självklart alla fina och underbara vattenfall.

Jag toksov i bilen hela vägen hem, och jag är helt slut i hela kroppen just nu plus magont, så kommer bilder där ifrån i morgon. dock kommer jag inte posta alla bilder här då det är närare 100 bilder jag tog :P Kommer länka till min bilddagbok när jag får upp dom där :P

Nu säger jag godnatt. kommer krypa ner i soffan och somna till tvn.

Kallt som attans

OJ vad det är kallt ute, Jag var nyss ute med hunden en sista gång innan jag ska sova.
I morgon runt 10.00 tiden så ska vi åka till Randers Regnskov!
Det ska bli roligt som fan, ska komma ihåg att lägga kamerabatterierna på laddning för i morgon ska jag fota apor och tropiska djur. hoppas bara man får ta kort där inne utan blixt självklart :) Jag ser dock inte fram emot döskallegrottan, där är det kackelackor och spindlar högt och lågt. usch nej!

Mitt i kylan så kommer vi vara inne i stora kupoler där det är runt 27-29 grader året om. Där det känns som man är och vandrar i riktig regnskog och det är vattenfall och repbroar och en sjö, tropiska fåglar och apor och andra sjur högt och lågt. ÅH jag ÄLSKAR djur. så detta kommer bli hela höjdpunkten på mitt år (efter Italien självklart).

Farbror Cimon & Mamma Siska

Jag nyss gick jag iut i köket för att kolla vad det va som ramla i golvet och jag fann farbror (igentligen morbror) Cimon i kattlådan med kattungarna antar att han sitter barnvakt.....

 

Medans mamma Siska fick en kväll till att gotta sig (här sitter hon ock äter upp kattungarnas blötlagda mat jag hadde i en stor tekopp)

 

"Godmorgon" världen

Eller ja vad säger man klockan är 16.00 men vi vaknade nyss. Vi var vakna ganska sent i går för det va en massa vi pratade om och vipps så va klockan skit mycket.

 

Jag ska inte ropa ut just nu vad det är som var så viktigt att prata om men antar att när vi vet så kommer det på bloggen. Kan bara säga att det är lite ledsamt men endå spännande. :)

 

Nu ska jag ta på mig kläder, vi måste iväg och köpa salt så jag kan koka egen koksaltlösning att rengöra kattungarnas ögon med. lilla gula killens ögon blir aldrig bra :(

Jag saknar frosten

Satt och tittade igenom massa gammla bilder på bilddagboken. och hittade denna bilden.

En bild jag tog med min gamla mobilkamera när jag bodde i Tibro. Minns att jag vaknade sent dena dagen och vaknade till att allt var vitt. först trodde jag det va snö men det va ren ilsken frost!

 

Jag börjar redan tröttna på att vakna upp till regn och rusk, jag vaknar hellre till frost eller snöfall om jag måste ta hunden på morgonpromenad.

Läser på aftonbladet och blir lite sådär avis som vi svenska kan bli när andra får det men inte en själv.

Snö & is i hela sverige. Eller ja FÖRST blev jag avis, men sen tittade jag på väderprognosen ochdå säger dom regn regn regn med plusgrader i hela landet.. vilket inte får det att gå ihop med rubrikerna.

Visst har folk snö redan det vet jag då jag har vänner i norra sverige. men att skirva snö & is i HELA sverige och sen säga i prognosen att det är regn och plusgradetr.... det är bara att retas med mig här i danskeland. Jag vet mycket väl att vi kommer bli sist med snö och vinter i år. skulle inte förvåna mig.

 

Men men... får bita ihop och ge aftonbladet ett poäng för att ha lyckats leka med min avundsjuka.

TACK

Natt funderingar

Bleh säger jag först och främst. runt kl 19.00 ikväll så blev jag sjuk, frös som bara fan och allt snurrade som om jag vore sjösjuk, mådde illa som fan och magen känndes helt kaputt. bestämde mig för att gå och lägga mig och vila lite. men bad sen sambon om att få sova. jag vaknade kl 01.00 och sen dess har jag suttit här pigg som en mört. men nu börjar jag bli pigg.
Då började jag fundera på när jag senast var sjuk... men om jag ska vara ärlig så minns jag inte. Inte när jag va riktigt sjuk. med feberfrossa snorignäsa och när det gör ont i hela korppen av att vara vaken.

En annan sak är att jag dessutom nu på natten känner mig rastlös. oftast innan jag träffade min sambo så va jag vaken hela nätterna och brukade resultera i spontan bakade kakor och börd iblnad lagade jag långkok. Ibland stickade jag en hel halsduk, vissa dagar skura jag toaletten.

Är det bara jag som blir sådör äckligt produktiv mitt i natten om man vaknat så här konstig tid och är pigg?

Känner mig ibland hur jävla knasig som helst. ibland har jag storsätdat hela lägenheten och plockat och donat och när klockan är runt 08.00 ( helt ok tid att väcka grannarna på) så brukar jag vara redo med damsugaren i största hugg. när jag är klar äter jag lite frukost och sen lägger jag mig på soffan och toksomnar till nyhetsmorgon (dvs innan jag flytta till danskeland)

Jag funderar på i natt nu att baka en blåbär & hallonpaj som jag kan väcka sambon med om ett par timmar, men så börjar jag tänka på det och funderar på om jag orkar.
Känner mig fortfarande krasslig men på samma gång känner jag att jag vill baka baka baka!

Meh det blir nog kolla tv och däcka trots allt

Cataclysm Cinematic & Features

oooohhh. Den 7e december ska jag köa mitt i natten för att få denna expansion till WoW.
Redan nu har Blizzard släppt en stor patch med ändringar för Cataclysm. och det är en stor förändring jämnfört med andra patcher vilket jag diggar. det är lite mer till det än baranya lvlar och lite nya bossar & encounters. User interface ser och annat ser helt annolunda ut, det är mindra talentrees (som jag inte fattar ett skit av på min shaman förlorade 4k dps på skiten så rerolla tillbaka till healing)



Men för en gångs skull ser jag fram emot att wow expansion ska komma ut, just för att det är lite mer ändringar denna gången.

här är trailern/cinematic

Dagen som bara försvann

Sitter här och har lite ångest över hur dagen bara försvann idag. sambon kom hem runt 14.00 tiden idag och sen vipps så däcka han på soffan, och när jag skule dit och väcka han så somna jag också. vi vaknade kl 19.00 tiden och va helt lamslagna och trötthet båda två.
Nu är klockan äver 23.00 och vi har just börjat vakna. Eller jag har iaf.
Undrar lite över vad jag ska göra, om jag ska tvinga mig själv att sova eller om jag ska spela WoW, eller om jag ska kolla tv eller supernatural.
I morgon har jag iaf bestämt mig för att ta Tea till hundskogen om vädret och sambon tillåter. Idag har hon vart ett energiknippe och känner mig lite illa till mods pga det.

Tea på våran promenad på stranden.... Frihet

Snabbmorgon

Är trött som fan men vaken iaf. Sov på soffan i natt igen då jag va hemma själv och kunde somna framför tvn.

Ska snart äta lite frukost tror jag oh sen iväg och köpa kattmat till kattungarna.

Blir en lugn dag idag, tror det mest blir titta på tv igen och slapp lite.

Jaaaa.. händer inte mycket så avslutar här.

Kvällsmys & Kvällstankar

Ikväll är det sista kvällen hema själv. I morgon runt 12.30-13.00 kommer sambon hem igen. Det har vart mysigt att sitta hemma och mysa, men samtidigt har jag saknar sambon enormt mycket.



Sitter och dricker tomatsoppa (varma koppen) och tittar på Nat Geo Wild HAHA! jag vet jag är en sucker för dokumentärer om spännande saker. speciellt Egypten och mystiska pyramider men även från andra utgrävningar och även allt om rymden och stjärnor och planeter. jag ÄLSKAR Nat Geo, Viasat History & Nat Geo Wild. dock saknar jag alla Discovery kanalar. det är mer program och rymden och planertr osv.

Minns när jag va liten, när jag sa att jag ville bli en sån som tittar på stjärnor genom sån där stor kikare på natten.
Ännu idag skulle jag dö för något sånt, men det kommer aldrig bli min framtid. Jag skulle bli skit glad av att få ett litet teleskop att ha hemma och ta med ut när det är stjärnklart och sitta och titta på månen.

Något annat jag satt och tänkte på ikväll va hur fort tiden går. Jag och sambon har redan bott ihop i över ett år, det va ett helt ÅR sen jag flyttade hit till Thisted i Danmark... ett år! och det är snart November.... det är 7 veckor kvar tills jag fyller 26 år. helt GALET!

FYFAN vad jag fryser

ÅH jag är så dum!!
Jag har inte tänkt på att slå på värmen idag för det har vart ganska behaglig när solen legat på idag så vipps så blev det mörkt ute och det käns som jag bor på ett ishotell. så snabbt ut i garanget och slog på pumpen till värmen så nu håller elementen på att bli tokvaram och goa.

Det blir kycklingburgare till middag för andra dagen i rad nu. Men det är svårt att springa fram och tillbaka till köket för kattungarna är snabba som FAN! nu. öppnar jag grinden kan dom gå från att sova i lådan till smita igenom grinden innan jag själkv snabbt är förbi. lite jobbigt. men dock får dom vara i köket tills nu tills dom blir bättre på att gå på lådan. vi har heltäckningsmattor överallt i hela huset förutom lilla köket. så sker det en olycka kan vipps hela huset bli en offentlig toalett för alla katterna.

Fixade till bloggen lite mer höst & haloween färger och vipps så såg den lite mer vid liv ut.

Nu ska jag gosa ner mig i soffan och hoppas huset blir varmt fort, blir levande ljus och kycklingburgare och en billig chokladkaka till efterrätt.

bjuder på en till bild från dagens lilla höstfotograferign i trädgården.

Frostkall solnedgång

Ok jag kom nyss in efter jag vart ute och fotat lite när solen gick ner. det va mycket fint .


Jag åkte runt med scootern först men hittade verkligen inget roligt att fota så som vanligt fck jag hålla mig i trädgården. och BTW när man tar en turn på scootern nu för tiden behöver man 4 par byxor, 3 par strumpor, 3 par vantar, 2 halsdukar och 2 hoodies och varmaste jackan som finns.

För FYFAN va det va kallt ute ikväll

Nu är det tänkt att jag ska sätta mig under täcket i soffan med en kopp té och kolla på kvällens trista tv och mysa.

Tuo se mulle!

Jag kan inte sluta lyssna på denna låten.
Den gör mig så där lycklig..
ni vet "solen skiner ute hemma själv hoppa runt i tvrummet och sjunger högt"- lycka

Mitt hår är nu lååångt

Åh jag har fått tillbaka mitt långa ronja rövardotter hår som Ida kallar det.
Dock är det med ljusbrund i verkligheten vet inte vad det är men webcammen lägger på 7 nyanser mörkare hår än vad jag har. funderar dock påa tt länga i en kall mörkbrun färg i håret :)

Plattade iaf håret ikväll så det ska bli lättare att reda ut i morgon :) och gud vad det har växt :D så stolt.
så många ggr jag frågat sambon om jag får klippa av mig mitt hår, då det driver mig till vansinne, men IKKE! dessutom tycker han att jag passar i dounut-bun.


Det enda jag inte gillar med mitt hår just nu är att det inte är jämnlångt. det är uppklippe sen en tidigare frisyr. så från mittbena och till topparna på det "kortaste/översta lagret hår så går det ner till hakan. och min "snelugg" är igentligen en raklugg kammad åt sidan då den är för lång :P

ps. ursäkta mina buskiga ögonbryn just nu, sparar ut som helt för tillfället för dom va hel olika så ska börja om och forma nya. ser dock ut som en grottmänniska just nu haha

Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om en snygg Stalljacka med Skara hästsport tryck från Mountain Horse.
Klicka HÄR för att komma till Tävlingen!

Hoppas Bean är på bättre humör idag

Sitter här ombytt och klar till Nordthy och lektionen ikväll för Jan. Hoppas bara att dom fått fatt på Mr.Bean idag då han förra veckan va grinig i boxen och ingen vågade gå in och försöka ta han då han vänder rumpa till och sparkades. min ridlärare Jan fick till sista stå där inne och försöka få fatt på han och lyckades efter 15 minuter. pga det missade jag ca 20 minuter av lektionen sist och dom andra fölorade ridlärare i 15 minuter.

Jag börjar även bli lite trött på att rida ponny, det är för skumpigt och för mycket spring i bena. Jag gillar Mr.Bean men han slutar verkligen aldrig testa en. varje lektion ska han testa mig i 45 minuter sen går han fint dom sista 15.

Saknar att rida stor häst. Dom långa stegen, rytmen ja allt. Visst, jag kan hoppa upp på Bean utan en stol haha men det är väl det enda som är ganska got haha.


Vill ha ett jobb så jag kan köpa häst eller skaffa lånehäst, kanske till och med göra en deal med Mamma och få hit Error eller Rocky (även om det är ganska liten chans att hon vill skicka iväg sina ögonstenar till danmark)

Men men jag hoppas kunna hitta en häst att rida snart. dock är det ganska vanligt att hästägare vill man betalar hälften av utgifterna för hästen bara för att få rida den 2- ggr i veckan osv. Absolut inte som i sverige där man kan bli medryttare och få "tack för hjälpen tur jag har dig när jag inte har tid själv" istället som här i danmark "tack men vart är mina pengar till stallhyran"


Avslutar med ännu en bild på Fransson, den enda häst som vunnit mitt hjärta 130%

Solsken i "paradiset"

Ännu en dag har solen vart framme och visat sig, det har vart hur gott som heslt ute idag!. Jag satt i min sköna stickade tröja på terassen och drack chai té och åt kryddekage som sambon bakat. På terassen fanns även våran hund Tea och våran katt Cimon som lekte med varandra, det va så gulligt. Ena stunden lekte dom och andra stunden så låg dom och solade. Det har endå vart dagg i gräset hela dagen så man märker att hösten är här nu. Det är jättemysigt.

 

I morgon ska jag till stallet igen, Dags för en lektion på Mr.Bean. får hoppas det går ok. emn börjar lära känna han nu mer och mer.

Nu ska jag kolla mer supernatural

Skolan jag vill läsa på

Jag satt i gårkväll och kollade runt bland alla danska skolor och utbildningar. Jag vill gå en lärlingsutbildning som det heter enligt svenska CSN.
Jag vill plugga till djurskötare eller Dyrepasser som det heter på danska, med specialitet på hästar.


Här är en Video som är från skolan och länken ovan. En video om skolan där huvudförloppet är. det ivll säga nere i Kolding. en bra bit från oss.

 

Utbildningen består av 20 veckors grundförlopp, den 3½ år huvudförlop varan ca 53 veckor är på skolan resten är på praktikplats.

Bara av att tilla på filmen på youtube så får det mig att längta tills den dagen kommer då jag är en av dom som får plugga detta.

Orkar bara inte

Jag har inte vart aktiv på bloggen alls på senaste. Känner verkligen ingen lust till att dela min vardag med alla just nu. men allt rullar på. kattungarna har börjat springa runt och leka i köket och mår fin fint. Hunden är lite rastlöst just nu har vart skit väder ett tag nu så har inte haft tid eller lust att åka till hundskogen eller ta långa promenader. katten Spike har funnit ett nytt hem, så nu försöker vi hitta hem till Cimonockså. sen när kattungarna har flyttat hemmifrån får Siska finna ett nytt hem hon också. och ev så kommer Nikita att få en chans att bli bättre.
Vi har bestämt oss att bara ha hunden och eventuellt en katt Nikita. men då hunden och katterna inte går ihop så tvivlar vi på detta. jag hoppas att kunna få en till valp om ekonomin vänder.

men men det är väl det ni får veta. Känner bara inte för att sitta som en slav och uppdatera just nu. det gör jag på twitter istället. korta simpla uppdateringar.

Follow MissLiq on Twitter

 

 

Finns det NÅGOT som är mer irriterande än detta?

Va FAN jag bor ju bara i DANMARK vi är ju familj! Vi har ju t.o.m barnet Skåne ihop och detta är hur vi får betala  för det. FYFAN! jagf är irriterad :P jag vill se svenska program!