Vegetarisk röd curry

Jag skrev för ett tag sen hur jag gjorde en vegetarisk röd curry. Och jag tog lite bilder av det medans jag lagade maten samt när den var färdig men har helt glömt att dela med mig av dom.
 
Det är super enkelt och smakar hetl fantastiskt. Man använder bara som slags grönsker som du tycker bäst om och steker dom lite halvmöra på pannan och tilsätter efter kokosmjölk, röd currypasta och ett kaffir lime blad, och låter det sen små simmra tills grönsakerna är helt möra och färdiga. serveras med vad man själv vill. Fullkorns ris, cous cous, bulgur, mathavre, blomkålsris eller kanske bara som det är.
 
Jag har i min omgång använt mig av följande
Röd grön och gul paprika, broccoli, gröna bönor, vårlök & morötter. jag brukar använda dom grönsaker som man snart måste använda innan dom blir dåliga. så ett "rensa kylskåps recept" vill jag nog kalla det här.
 

Danska rivieran

En bild över våran utsikt ca 3 km från hemmet. Den danska nordväst kust :)
Jag älskar mitt liv här ♥
 
 

Den vackra natur

Det finns inget bättre än att gå ut och ta en kvällspromenad till denna underbara utsikt varje kväll.
Dessa bilder har jag tagit utanför vårat hus under veckan.
Att få njuta av denna vackra natur varje dag motiverar mig till att komma på benen igen, älskar verkligen att vara ute på kvällspromenader ♥
 

Kvällsmys och ont i halsen

Igår började jag känna mig lite krasslig. Idag är det ingen bättring, så idag åkte jag till apoteket och köpte lite strepsils och hem och blev liggandes på soffan mesta delen av dagen.
När solen väl gått ner så tände jag lite lite levade ljus och nu ligger jag här på soffan och njuter till fulla drag men en kopp Acai & blåbär te och ser på tv.
 
Att ha det mysigt är något som verkligen ger mig ro i min själ! Och nu kryper sig hösten allt närmare och jag är som alla andra kvinnor när det kommer till mysfaktor till höst och vinter. det ska vara varm choklad, stickade tröjor och mysiga filtar i soffan och va typ väldigt "tumblr/we heart it pictrue perfect"

Nu blir det mer zappande på tv'n och kl 01.00 kommer min älskade man hem från jobbet.
 
 
 

Little Miracles

Ekologisk Energi ♥
Helt klart min nya favorit. SÅ jäkla goda som dom här är så hoppas jag dom är något som är här för att stanna och inte bara ännu en spot-vara från Netto.
 
 

Konsten att välja rätt mat.

Jag har på senaste snackat mycket om mat i min vardag. Något jag brinner för är ju just nyttig mat och närings riktigt mat till individuella personer og deras vardag. Och då jag är utbildad Näringsassistent (en dietist kock i störkök), så känns det som jag ska veta allt (vilket jag egentligen ska också)
 
Jag är själv igång med att gå ner i vikt, och jag har hittils förlorat 9 kilo sen Mars månad.
Jag är inte den person som motionerar helt galet och gåt till gymmet och är världens "fit-freak" visst jag har försökt med att träna är inte min gren, promenader med hundn är mer mig.
Och sen i mars har jag vart i både rullstol och kryckor fram till förra månaden. Jag har nu äntligen kommit på benen igen efter jag fick ett brott i mitt knä efter ett fall på cykeln.
 
Hur har jag då rasat i vikt sådan?
 
Jo jag har fått inspiration från Rawfood, Vegetarisk kost och även helt vanlig husmans kost. Jag följer ingen speciel diet utan använder mig av vanlig "common sense" när det kommer till mat.
Jag håller mig borta från allt vitt bröd och pasta. självklart händer det att jag njuter an omgång pasta eller en skiva vitt bröd ibland. men det är normalt uteslutet ur min kost. Jag försöker hålla mitt förbruk av potatis och ris lågt. men det kommer ner några gånger i veckan.
 
Utöver det så är animaliska fett-källor jag försöker att inte använda. så som smör och kött med för högt innehåll av fett. Jo jag äter fortfarande magert nötkött (3-7% fett en gång ibland, kyckling går han det också men mesta delen av mitt intag av kött är från fisk. FISK FISK FISK! lax och torsk är favoriter. Jag äter också ägg.
 
Socker är helt uteslutet. Och jag dricker inte länge läsk försöker hålla mig till Mineral vatten om jag behöver bubblor.
Heller inte hel och halvfabrikat, som färdiga såser och krydderiblandningar. Det enda i hel-/& halvfabrikat jag använder skulle vara krossade tomater och majs konserv.
 
Utöver dessa riktlinjer så är all frikt och grönsaker välkommna hos mig.
 
HCLF = High Carb Low Fat är väl den närmaste diet jag följer.
 Som lite exempel på saker jag kan komma på att är något dessa bilder kan visa.
 
Idag gjorde jag min Thailänska röda curry igen. Så engel och så gott. Jag äter detta med 1 Dl ris eller bulgur.
 
 
Och andra dagar kan jag unna mig lite Bakad potatis med Sallad eller ångkokt lax och grönsaker.
 
 
När jag vill ha något sött eller kanske bara till frukost om morgonen så finns det ungsbakad bananpannkaka med frukt och "nutella" gjort på limabönor. självklart är dessa helt fria från raffinerat socker och nutellan är sötad med agave nektar.
 
 
och det finns också dagar då jag näst intill inte är hungrig och får i mig något i den her stilen.
 Det är ingenting jag rekommenderar då detta är ett problem jag har ibland. jag känner ingen hunger. och äter något bara för att min kropp ska ha det bra. Detta var en sådan dag i April månad. ingen aptit men lite lax och gruksa samt lite frukt fick jag efter en väldigt lång middag ner.
 Ta vara på din kropp och svält dig aldrig!!
 
 
Om man bara tänker lite på vad man stoppar i sig läser på inenhåll på produkter. Speciellt med socker.
Kolla under kolhydrater på förpackningar, läs ex. 9.8g kolhydrater / 100g varav socker arter 9.7g /100g
Många av dom saker vi kan köpa färdiga i butk är något man kan göra själv. Många äter garanterat tacos. det är ju så jäkla svenskt fredags mys man kan komma, men istället för att använda det färdiga kryddblandningen med massa socker och E-nummer, så gör din egen finna många recept online. samma gäller tacosåsen. för din egna. finna massa recept där ute på det också.
 
Man ska bara orka ta sig tiden att tänka över din kropp och ta vara på tiden. Jag kännde i början jag inte gjorde annat än att laga mat och väga maten. men nu så vet jag vad jag ska ha och man ska bara ta sig tiden som sagt och göra det riktiga. Gör en vecko plan för vad du själv eller din familj ska äta. laga det som står på listan till middag och inget annat. det kan dessutom spara er en massa pengar.
 
Jag har börjat med lite "meal prep" vilket betyder att man förbereder veckans mat i förvägen så det bara är att värma upp. jag njuter avd et här jag vet att maten är färdig en ska bara värmas och jag har mer tid till att åka till skogen med hundarna och fixa i hemmet.

Läs på om saker allt finns på youtube. några videos jag älskar är dessa.
 
Den första är om kokos! jag äslakr kokos men folk tror att det är jätta onyttigt!. gud vad dom har fel. bara för att det står att det är mättade fettsyror betyder det inte att det är dom dåliga. Kokos innehåller medium långa fettsyror i jämnfäörelse med långa mättade fettsyror som är i animaliska fetter. Medium långa tar en direkt väl till levern där dom blir till energi till kroppen. medans dom långa mättade fettsyrorna tar en lång väg igenom kroppen och sätter sig innan den når till levern och blir till energi. det är dom långa som skabar dåligt kolesterol hos folk. Lyssna och lär :)
 
 
Den andra är ett exempel från en Rawfood kviinna på youtube som jag älskar. när jag unnar mig något gott och sött så håller jag mig till rawfood desserter. här är en favorit.
 
 
 
Ett långt inlägg men jag kände för att lätta lite på trycket om alla dessa frågor kring min diet. Jag följer inte en diet jag tänker bara på vad jag äter och hur mycket av det. Använd huvudet och det sunda förnuft.

Mitt nya WoW UI

Igår fick jag kritik på facebook för mitt väldiga "julgrans UI" som såg ut då här på min monk i går i LFR :D
 
 
Jag vet jag vet. det är kaos!
Och det har jag själv tyckt bra länge.
Men då jag alltid healat och aldrig använt annat än grid och clique så har jag vart för lat att göra något.

Men igårkväll satte jag mig ner och installerade och satte upp LUI. det tog bra lång tid att skapa en bas profil som kunde passa mina andra chars också.
 Lite av en universal-mall.
 
så här blev iaf resultatet på min monk.
 
 
Inte den bästa kvalitet av bild men focus är länkad med min unitframe och targets target är länkat samman med targets unitframe. på sidan har vi en slideout bar till mina buffs och mounts osv. längst ner i höger hörn ser vi sjölvklart mitt ölskade grid. brevid det till vönster ör recount och på andra sidan mina actionbars har vi Omen och chat. bakgrunderna kan man stänga av / gömma när man inte använder som. det gör man på dom gröna strecken uppe vid orben i mitten.
 
Jag är iaf riktigt nöjd och klarar mig fint med det här. har dock bara satt upp DBM på monken än så jag lite att pilla med på shaman, priest och hunter innan allt är färdigt men basen är där :)
 
här har ni också mina andra chars jag gjort lite med (kom ihåg att actionbars osv är inte satt ordentligt ut och keybindings finns bara på monken.
 
Shaman
 
Priest
 
Hunter
 
Så jag har lite att göra och jag tänkte jag skulle få ett screen på adodnet in action om jag nu kan få någon jävla que till LFR snart. timme långa köer!

Dags att få spela lite!

Jag har nytt kommit hem från läkaren, hungrig och ont i magen. Ska snart gå igång med att laga dagens middag som blir vegetarisk thailänsk curry.
 
Efter maten är det tänkt jag ska föraöka komma i Flex eller LFR till SoO men min monk eller shaman. eller både och! Har gått ner djupt i WoW igen och kommer nog vara fast där ett tag framöver. Nu saknas bara en ny förlängar kabel till mitt headset så min mikrofon fungerar igen. så kansek man kan komma med guilden och raida lite.
 
Bjuder på en liten bild av mig från idag, Enjoy!